Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

U Stříbra může vzniknout polygon na testování aut bez řidiče

26.10.2017 11:46

Unikátní polygon na testování aut s autonomním řízením by mohl vyrůst u Stříbra na Tachovsku. Město už jednalo s investorem. Projekt vyjde na miliardy.

Aglomaracni_okruh

Polygon pro testování a certifikaci vozidel s autonomním řízením by měl u Stříbra vyrůst do roku 2022. Náklady by se měly pohybovat v řádu miliard. Investor slibuje, že projekt přitáhne do regionu špičku automobilových vývojářů nejen z Evropy.

"Polygon bude centrem excelentního výzkumu a vývoje. Do Stříbra přiláká ty nejlepší automobilové vývojáře z celé Evropy. V rámci přípravy oslovíme české i německé vysoké školy a zejména předpokládáme spolupráci se soukromými vývojovými centry. Samozřejmě velmi stojíme o podporu města a kraje, protože vznik polygonu bude velkým impulzem pro rozvoj Stříbra, Plzeňského kraje i celé České republiky,“ říká Milan Kratina z CEO skupiny Accolade, která výstavbu chystá.

Na stříbrské radnici už proběhlo i jednání s investorem. "Domluvili jsme se, že v nejbližší době nám dodá ještě další informace z podobných polygonů jako je využití, počty zaměstnanců, zkušenosti a tak podobně. Dále jsme řekli, že svoláme jednání k tomuto tématu do Těchlovic, aby se mohli i místní obyvatelé vyjádřit," komentoval celou věc starosta Stříbra Karel Lukeš s tím, že projekt je skutečně v naprostém počátku.

Veřejná debata proběhne v Těchlovicích v Rumcajs Motorestu 6. listopadu od 16 hodin

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství