Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvúli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

02.06.2024 11:10

Region zasáhly bouřky!

Výstraha před bouřkami platí v celém Plzeňském kraji až do dnešní 20. hodiny

I přes velký mráz může být Bolevecký rybník nebezpečný!

06.02.2012 13:52

Myslíte si, že při tak velkém mrazu je led na rybníku dost silný? Můžete se mýlit. Třeba před plzeňskými rybníky varuje Magistrát města Plzně, jejich led je slabý díky spodním proudům vody.

bruslení

Vstup na ledové plochy plzeňských rybníků je nebezpečný, varuje Magistrát města Plzně. Rybníky jsou neustále "v pohybu" a tak nemusí být led tak dostatečně silný.

Správa veřejného statku města Plzně důrazně varuje před vstupem na zamrzlé plochy plzeňských rybníků, neboť i přes velké mrazy nemusí být led vzhledem k vnitřnímu proudění v rybnících dostatečně silný a může dojít k prolomení kdekoliv na ploše.

"Jakýkoliv vstup na zamrzlé vodní plochy je vždy na vlastní nebezpečí, podobně jako vstup  do vody při koupání v letním období," varuje mluvčí magistrátu Zdeňka Kubalová. "Vzhledem k proměnlivému proudění vody a uniku plynů ze sedimentu rybníka nemusí být  i přes velmi mrazivé počasí síla a nosnost ledu dostatečná."

V minulém týdnu už museli záchranáři zasahovat jen u Boleveckého rybníka minimálně dvakrát. Ve čtvrtek 2. února se tady propadl chlapec, ale sám se dostal z vody ven. Hned den poté ho následovali do ledové vody dva mladí. Dívka i chlapec byli naštěstí jen podchlazení ale bez zranění.

Buďte opatrní!

Čtěte také další článek o bruslení na rybnících

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství