Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Protest proti ruské okupaci Krymu v Plzni! Ukrajinská Iniciativa svolává shromáždění

07.03.2014 8:59

Na sobotu 8. března svolává Ukrajinská Iniciativa další shromáždění na podporu Ukrajiny. Tentokrát se desítky lidí mají sejít na Masarykově náměstí. Akce proběhne i v dalších městech republiky.

DSC03155

Podporu Ukrajině a především svým rodinám, známým a krajanům před zhruba dvěma týdny projevily stovky lidí přímo na náměstí Republiky. Teď se chystá další akce jako demonstrace proti vojenským akcím na Krymu. Tentokrát ji svolává Ukrajinská Iniciativa a sejít by se měly na Masarykově náměstí desítky lidí.

Protesty proti vojenským operacím na Krymu a doslova proti "ruské okupaci" se chystají v několika městech republiky. Kromě Plzně, se lidé sejdou také v Karlových Varech, v Praze na Václavském náměstí a také v Brně.

"Přijměte prosím pozvání na protestní akci s totožnou motivací - nevolí nad ruskými vojenskými akcemi v oblasti Krymského poloostrova, fakticky ohrožujícími suverénní sousední stát. Využijme společně svobody shromažďovací, zaručené mj. Všeobecnou deklarací lidských práv a svobod OSN, beze strachu z policejní perzekuce a přetavme ji v podporu dodržování mezinárodních závazků," hlásá Ukrajinská Iniciativa na svých webových stránkách a jako organizátor plzeňského shromáždění je uváděný Václav Šindelář.

Stovky Ukrajinců, ale i Plzeňanů, kteří jim vyjádřili svoji podporu, se sešly v centru Plzně zhruba před dvěma týdny na náměstí Republiky. V pohotovosti byla tehdy také policie, která nenápadně obsadila náměstí v postranních ulicích a akci monitorovala. Teď se výrazné manévry nechystají, nicméně ani tentokrát akce neproběhne bez dohledu jak policie, tak strážníků.

Shromáždění proti "ruské okupaci Krymu" se v Plzni odehraje v sobotu 8. března od 17. hodin na Masarykově náměstí. Jak to vypadalo v centru města před dvěma týdny si připomeňte v reportáži s obsáhlou fotogalerií v článku Stovky Ukrajinců demonstrovaly v centru Plzně! .

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství