Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Fotbalové hřiště v Přešticích se rekonstruuje za 37 milionů - FOTKY

28.07.2016 10:25

Fotbalové hřiště v Přešticích prochází obrovskou rekonstrukcí, stát bude celkem 37,2 milionů korun. Až bude hřiště hotové, bude odpovídat požadavkům UEFA pro ME hráček do 17 let.

Rekonstrukce fotbalove hriště Přeštice (2)
Rekonstrukce fotbalove hriště Přeštice (2)Rekonstrukce fotbalove hriště Přeštice (3)Rekonstrukce fotbalove hriště Přeštice (1)Rekonstrukce fotbalove hriště Přeštice (4)Rekonstrukce fotbalove hriště Přeštice (5)Rekonstrukce fotbalove hriště Přeštice (6)Rekonstrukce fotbalove hriště Přeštice (7)Rekonstrukce fotbalove hriště Přeštice (9)Rekonstrukce fotbalove hriště Přeštice (8)Rekonstrukce fotbalove hriště Přeštice (10)

Obrovská rekonstrukce fotbalového areálu v Přešticích už začala. Bagry se před 14 dny zakously do trávníku. "Bude se rekonstruovat kompletně tréninková a hlavní plocha, tribuna zvenku i vnitřní prostory, vznikne prostor pro novináře," řekl QAPu šéf fotbalového oddílu Přeštice Martin Knopf s tím, že už před 14 dny začala rekonstrukce ploch. "Kapacita tribuny se rozšíří z 350 míst na 490," uvedl dále šéf fotbalistů.

Vše má být hotovo do půlky března 2017. "V květnu 2017 se zde uskuteční dva nebo tři zápasy Mistrovství Evropy žen U17, které proběhne v České republice," uvedl dále Knopf.

Rekonstrukce bude stát více než 37 milionů, největší část platí Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. "Celková částka je 37,2 milionů, většina je z dotace Ministerstva školství, 5 milionů dává město Přeštice, 1,8 milionů přispívá Plzeňský kraj," uvedl dále Martin Knopf. Peníze půjdou i z rozpočtu města Přeštice. "Schválili jsme 5 milionů korun z rozpočtu roku 2016," potvrdil QAPu starosta Přeštic Karel Naxera s tím, že podmínka byla, aby TJ Přeštice získala dotaci. Šéf fotbalového oddílu velký díky připisuje hlavně fotbalové asociaci. "Bez fotbalové asociace ČR, která má svého koordinátora, by to neproběhlo," přiznává Martin Knopf.

Po celou dobu rekonstrukce je hřiště mimo provoz. Fotbalisté se přesouvají do okolních vesnic. "Trénujeme v Předenicích, Dolní Lukavici a Radkovicích," uvedl dále Martin Knopf.

foto: Milan Janoch

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství