QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci kontrolovali tábořiště bezdomovců na Lochotíně, FOTKY

15.05.2015 12:01

Strážníci spolu s úředníky ze sociálky vyrazili tentokrát na kontroly bezdomovců na Lochotíně. Zkontrolováno bylo přes dvacet lidí a už teď je jasné, že obdobné akce budou pokračovat.

FOTO_MP Plzeň (2)
FOTO_MP Plzeň (1)FOTO_MP Plzeň (3)FOTO_MP Plzeň (2)

Podobné kontroly, kdy strážníci vyráží do terénu spolu se zástupci úřadů a kontrolují lokality, kde se zdržují bezdomovci, probíhají na celém území města. Poměrně často se opakují na Skvrňanech, ale také na Slovanech nebo na Borech. Tentokrát se týkali prvního městského obvodu.

Problém s bezdomovci se v Plzni nevyhýbá ani prvnímu obvodu. Právě proto proběhly v tomto týdnu poměrně rozsáhlé kontroly, kdy strážníci obešli vytipované lokality. Také na v rámci prvního obvodu jich je poměrně dost.

"Zamířili na předem vytipovaná místa, kde se často problémové osoby zdržují. Jedním z cílů akce bylo poučení osob bez domova o možných variantách sociální pomoci a řešení jejich krizové situace. Kontrola proběhla zhruba na jedné desítce míst, zkontrolováno bylo 22 osob," potvrdila mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Tábořiště jsou někdy poměrně dost dobře skrytá. Odpadky a nepořádek v okolí je ovšem tradiční na všech obdobných místech v Plzni. Ani tentokrát to nebylo jinak. "Strážníci a zástupci MO Plzeň 1, včetně pracovnic sociálního odboru MO Plzeň 1 navštívili mimo jiné například pozemek za boleveckým hřbitovem, zkontrolovali místo v ulici Na Chmelnicích nebo místo pod Sylvánským vrchem. V podobných preventivně bezpečnostních akcích se bude v budoucnu na Lochotíně nadále pokračovat," doplnial mluvčí městské policie.

FOTO: MP Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT