Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Půl roku pronásledoval a obtěžoval bývalou přítelkyni, dokonce ji škrtil

07.12.2011 10:06

Půl roku obtěžoval 30letý muž ze severního Plzeňska matku svého syna, nesnesl rozchod s ní. Posílal ženě vulgární a vyhrožující sms zprávy, ale také se ji několikrát pokusil napadnout. Skončil v rukou mužů zákona.

policie ilustracni foto QAP

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování lapili 30letého muže ze severního Plzeňska. Obtěžoval a napadal bývalou přítelkyni, nutil ji, aby se k němu vrátila. Má na krku trestní stíhání za přečin nebezpečné pronásledování v jednočinném souběhu s přečinem výtržnictví.

Ženu pronásledoval od října roku 2010 do května 2011. Neustále jí posílal mnoho sms zpráv, které byly plné výhružných a obtěžujících textů. Chtěl ji totiž zpátky a snažil se ji vyhrožováním získat zpět. "Texty byly i plné vulgarismů. Žena se snažila měnit si SIM karty, ale expřítel si číslo vždy zjistil od nějakých známých," popisuje policejní mluvčí Martina Korandová. "V únoru 2011 zazvonil na byt, kde bydlela, a žádal, aby se šli domluvit ven ohledně péče o jejich syna. Jakmile žena odmítla být zase s ním, začal s ní cloumat a nakonec ji chytil za šálu a snažil se ji utáhnout," popsala incident s tím, že naštěstí šel kolem nějaký chodec, a tak žena stihla utéct.

O měsíc později znovu zazvonil  ženiných dveří. Tentokrát zas pro změnu tvrdil, že přivezl kočárek, aby si pro něj šla ven. "Paní si ven vyšla ale v doprovodu své známé. Ani to mu nezabránilo, aby jí nezačal nadávat a nakonec se ji znovu pokusil utáhnout šálu kolem krku. Svého jednání zanechal až tehdy, když ženám přišel na pomoc náhodný kolemjdoucí," uvedla další incident mluvčí. I v dalších třech případech od března do srpna 2011 si na ženu někde počkal, a když se k němu odmítla vrátit, fyzicky ji napadl a nadával.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT