Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Biotop v Blovicích se připravuje na sezonu. Na návštěvníky čeká novinka!

12.05.2023 8:10

V Blovicích na jižním Plzeňsku se nachází sportovně relaxační areál, ve kterém naleznete přírodní biotop. Na co se návštěvníci mohou v letošním roce těšit? Jak se město připravuje na koupací sezonu? Přinášíme informace.

blovice

„V současné době probíhají intenzivní práce na údržbě areálu přírodního koupacího biotopu v Blovicích. Vyčištění se dočkaly laguny s vodními rostlinami, které se starají o zlepšení kvality vody,“ informovalo město Blovice.

Práce v areálu ale zdaleka nekončí. „Obě dvě vodní nádrže budou zbaveny nečistot a usazenin, bude zde nainstalováno nové provzdušňovací zařízení. Voda bude poté dopuštěna a její kvalita ještě před otevřením změřena. Travnaté plochy jsou již pravidelně sekány. Sociální zázemí bude důkladně vyčištěno,“ upřesnilo město.

V blovickém areálu bude čekat na návštěvníky nově opravené volejbalové hřiště. „Novinkou bude obnovení beach volejbalového hřiště po 13 letech používání. Zhotovitel odebere starý písek a dodá vhodnější křemičitý písek. Součástí dodávky je instalace ochranné sítě o délce 20 bm a výšce 4 m,“ uvedlo město Blovice.

Otevření biotopu je naplánováno na první polovinu června.

Foto město Blovice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT