Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stodská nemocnice má novou rehabilitační pomůcku. Nabízí bezbolestné terapie

04.06.2024 16:21

Stodská nemocnice rozšířila rehabilitační péči pro pacienty s vleklými bolesti pohybového aparátu včetně kloubů nebo pacientů po ortopedických operacích.

laser_Stodská nemocnice_NPK

Léčba vysokovýkonným laserem je oproti obvyklým přístrojům nejen účinnější, ale také kratší ve smyslu délky jednotlivých aplikací i počtu potřebných terapií.

Nejrozšířenějším využitím nového laseru je aplikace v místech bolestivých šlachových, svalových či úponových struktur, které vznikly v důsledku pracovního či sportovního přetížení. Typická je bolest Achillovy šlachy, tenisový loket či zánět šlach na ruce. „Jedná se o fototerapii, čili terapii účinkem speciálně formovaného světelné paprsku s určitými vlastnostmi. Díky tomu je jeho průnik ke tkáním cílenější, efektivnější a intenzivnější,” popsala princip fungování laserové terapie primářka stodské rehabilitace Jana Boudová.

Laser rovněž umožňuje rychlejší hojení u poúrazových stavů, třeba po výronech kotníku, distorzích kolen apod. A velké využití má při aplikaci na jizvy. Laserové terapie však není hrazena ze systému zdravotního pojištění. Cena jedné aplikace stojí 250 korun.

Foto NPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství