Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Rekonstrukce kina v Horšovském Týně se blíží ke zdárnému konci – FOTKY

03.04.2023 18:21

Kino v Horšovském Týně prochází modernizací. Kromě nových podlah a světel čekají na návštěvníky nové, pohodlné sedačky. Práce na modernizaci kina se ale protahují. Mohl za to špatný stav podlahy v sálu. Nyní snad vše spěje ke zdárnému konci.

rekonstrukce kina Horšovský Týn_0423 (1)
rekonstrukce kina Horšovský Týn_0423 (1)rekonstrukce kina Horšovský Týn_0423 (2)rekonstrukce kina Horšovský Týn_0423 (3)rekonstrukce kina Horšovský Týn_0423 (4)

„Po náročném odstranění shnilého dřeva z betonu, vylití speciální betonové hmoty a zabudování nových elektrických rozvodů nouzového osvětlení, probíhá v současné době pokládka koberců. Zároveň nastoupili horolezci, aby stropy i stěny očistili od prachu a pavučin a zkontrolovali uchycení stropních prken nejen kvůli akustice, ale především bezpečnosti,“ informovala Leona Císlerová, ředitelka Městského kulturního zařízení Horšovský Týn.

V kině je ještě mnoho práce, otevřít by se mělo v dubnu. „Následovat bude ještě instalace nových sedaček a schodišťových světel. Čeká nás také čištění zaprášených opon, protipožární nástřik a seřízení zvuku, neboť se mění celková akustika v sále. Vše by mělo být hotovo ve druhé půlce dubna,“ uvedla Leona Císlerová.

Na slavnostní otevření bude pozvaná široká veřejnost. „Můžete se těšit na projekci filmů Avatar: The Way of Water a pohádku Kocour v botách: Poslední přání - oba za snížené vstupné. Konkrétní termín otevření kina a další program bude ještě upřesněn,“ dodala ředitelka Městského kulturního zařízení Horšovský Týn.

Foto Městské kulturní zařízení Horšovský Týn

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství