QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vrtulník letěl pro zraněného cyklistu, další nehody na Tachovsku a Klatovsku

22.08.2020 16:27     22.08.2020 23:29

Také 22. srpna se na silnicích v regionu bourá. Cyklista utrpěl po pádu velmi vážná zranění v obci Drahkov. Mladý řidič dostal smyk na Tachovsku. Další nehody na Klatovsku a Rokycansku.

foto QAP CZ

V obci Drahkov na jižním Plzeňsku upadl starší cyklista, při pádu se velmi těžce zranil. Muž byl v bezvědomí, letěl pro něj vrtulník. "Zhruba sedmdesátiletého cyklistu transportujeme leteckou cestou po resuscitaci ve velmi vážném stavu na Emergency fakultní nemocnice na Lochotín. Pádu na vozovku zřejmě předcházel kolaps," upřesnil Vítězslav Sladký ze záchranné služby.

Složky IZS vyjížděly k nehodě u obce Dlažov. Osobní auto skončilo na střeše na silnici číslo 22. "Pětatřicetiletého muže transportujeme s lehčím zraněním a při vědomí do Klatovské nemocnice," upřesnil Vítězslav Sladký ze záchranné služby.

Další nehoda se stala na Tachovsku v místě zvaném U Kadrnožky. Dvaadvacetiletý muž jel s vozidlem značky Peugeot 206 po komunikaci ve směru od Boru na Stříbro a v zatáčce dostal smyk.

"Ve 12.14 hodin,na modrém povrchu komunikace, se v pravotočivé zatáčce,v místě U Kadrnožky, dostal s vozidlem do smyku, které zůstalo vlevo mimo komunikaci. Provedená dechová zkouška byla u řidiče s negativním výsledkem. Zraněný řidič byl převezen do nemocnice ve Stodě. Odhadnutá škoda 80 tisíc korun," upřesnila mluvčí policie Dana Ladmanová.

 

K další nehodě 2 vozidel došlo na Rokycansku."Po šestnácté hodině jela dvaačtyřicetiletá žena z obce u Rokycan s vozidlem značky Škoda Fabia ve směru od obce Hůrky na Holoubkov. Na mokré vozovce, při projíždění pravotočivé zatáčky, vjela do protisměru, kde došlo ke střetu s protijedoucím vozidlem značky Hyundai. Čtyři zraněné osoby byly převezeny do nemocnice v Plzni. Dechové zkoušky u řidičů s negativními výsledky," uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová.

Záchranná služba transportovala do nemocnice i dítě. "Z místa nehody ZZS transportuje tři středně těžce zraněné osoby do FN Plzeň - muže r.1950, ženu r.1978 a nezletilé dítě. Všichni jsou při vědomí, bez přímého ohrožení životních funkcí," uvedl Vítězslav Sladký.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24