QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Webkamery nově snímají život v Plzni online! PODÍVEJTE SE!

11.02.2015 13:39

Dění na několika místech Plzně můžeme nově sledovat online. Fungovat začaly nově osazené webkamery v centru města, na Slovanech a v Koterově. Na internetu tak můžete sledovat dění v Plzni naživo!
 

Zdroj_plzen (3)
Zdroj_plzenZdroj_plzen (2)Zdroj_plzen (3)Zdroj_plzen (4)Zdroj_plzen (5)Zdroj_plzen (6)Kamerový systém

Sledovat aktuální dění v centru Plzně i na dalších místech můžeme nově online přes internet. V závěru loňského roku bylo instalováno několik nových kamer určených speciálně pro online přenos pro portál města. Sledovat tak můžeme dění například na náměstí Republiky, ale také na náměstí Milady Horákové nebo v Koterově.

Kamerový systém v Plzni aktuálně čítá víc jak stovku kamer. V posledních letech přibyly kamery především z bezpečnostních důvodů hlavně u škol. V loňském roce ale přibyly kamery také na Mikulášském náměstí, v ulici Na Dlouhých na Doubravce, v Černicích na Selské návsi a ve Lhotě.

Na konci loňského roku navíc odstartovala další, v pořadí již čtvrtá etapa rozšiřování kamerového systému a tentokrát se týká přímo čtvrtého plzeňského obvodu. Doubravku tak bude nově hlídat dalších devět kamer. V rámci této etapy došlo v závěru roku také na rekonstrukci centrály kamerového systému.

Nově přenáší webkamery dění v Plzni i pro veřejnost!

Do městského kamerového systému se může dostat samozřejmě policie, městská policie, slouží také dopravním podnikům a odboru krizového řízení. Teď ovšem mohou dění v Plzni sledovat i skutečně "běžní" obyvatelé.

"Na konci roku jsme zprovoznili pět nových kamer, které jsou výhradně pro zobrazení na oficiálních webových stránkách města. Byla spuštěná kamera na náměstí Republiky, v sadech Pětatřicátníků, v Mlýnské strouze, na Rokycanské a na náměstí Milady Horákové. Máme už velmi dobré ohlasy nejen od nás, ale i z dalších částí republiky," řekl QAPu Josef Brůha ze Správy veřejného statku města Plzně.

Na webu města ale můžou lidé zároveň sledovat dění z Koterovské návsi a na stejném místě najdou i přenos webkamer z plzeňské ZOO. Odkaz na online přenos z kamer najdete zde.

Kamerový systém jako takový se bude v Plzni rozšiřovat dál. Od příštího roku by měla probíhat v pořadí pátá etapa, která bude zahrnovat rozšíření především na prvním plzeňském obvodě.

FOTO: www.plzen.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24