Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Plzeň si připomene šedesát let od vzpoury Plzeňanů proti měnové reformě

23.05.2013 17:40

Šest desítek let, které uplynuly od vzpoury Plzeňanů proti měnové reformě roku 1953, si připomene město Plzeň. Vzpomínkové shromáždění se sejde na náměstí T.G.M.

sv. bartoloměj

Šedesát let od vzpoury Plzeňanů proti měnové reformě 1. června 1953 si město připomene vzpomínkovým shromážděním na náměstí T. G. M. u pamětní desky věnované této události a také slavnostním setkáním v Měšťanské besedě za účasti pozvaných pamětníků a držitelů Ceny 1. června.

Cenu 1. června město od roku 1993 uděluje za významný přínos k objasnění a prosazení principů demokracie, svobody a spravedlnosti a za důslednou obhajobu lidských práv a svobod prostřednictvím tisku, rozhlasu a televize.

K této významné plzeňské události se připojí také Fakulta pedagogická Západočeské univerzity, která uspořádá odbornou historickou konferenci na téma Naše měna je pevná. Ta se uskuteční ve dnech 31. května a 1. června.

Se svými příspěvky na této konferenci vystoupí například docent Jiří Pernes z Ústavu pro soudobé dějiny Akademie věd České republiky, Petr Bednařík z Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy nebo sociolog, předseda exilové Československé sociálně demokratické strany a plzeňský rodák Karel Hrubý.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT