Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidiče na D5 čekají další omezení! Razantně se snížil počet parkovacích ploch

13.09.2015 16:08

V podstatě do konce září musí řidiči na dálnici D5 počítat s dalšími komplikacemi. K dlouhodobým omezením u Nýřan a u Rokycan byl dost podstatně omezený počet odstavných parkovacích ploch. Čtěte podrobnosti.

dálnice, www.ceskedalnice.cz

Řidiče na dálnici D5 čekají další komplikace. K dlouhodobým omezením u Nýřan a Rokycan se přidlo další omezení těsně před hraničním přechodem v Rozvadově. Tam se radikálně snížil počet parkovacích míst a kapacita odpočívadel. 

Omezení bude trvat ještě několik týdnů a řidiči by s tím měli počítat především při delších cestách. Až do 27. září je kvůli opravám komunikací úplně uzavřený sjezd 144 Kateřina a to včetně odpočívek, čerpacích stanic a restaurace McDonalds v obou směrech jízdy.

"Počet parkovacích míst pro nákladní vozidla na poslední odpočívce na bývalém DHP Rozvadov na 150. kilometru ve směru do SRN je trvale omezen z důvodu provádění výstavby nové čerpací stanice zhruba o polovinu. Pokud dopravci a jejich řidiči využívají služeb čerpací stanice a parkoviště společnosti EUROWAG na Kateřině, musí sjet z dálnice na EXIT 136 Mlýnec v obou směrech jízdy a využít objízdnou trasu ve směru Přimda – Kateřina a poté zpět po stejné komunikaci na dálnici D5," popisuje komplikovaná omezení mluvčí policie Ivana Jelínková.

V souvislosti s tšmito komplikacemi policisté upozorňují především řidiče kamionů, aby s tím počítali už během plánování zastávek a povinných přestávek. Obecně by řidiči měli v této lokalitě dát velký pozor na dopravní značení a pokyny policistů.

Na dálnici D5 dál platí i dvě dlouhodobá omezení. U Nýřan je dálnice průjezdná jen částečně v obou směrech jízdy. Tam by mělo omezení skončit podle původních plánů už 20. září. Až do poloviny října bude obdobné omezení platit i v části dálnice u Rokycan.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT