QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vykradači domů opět udeřili na jižním Plzeňsku! Policie shání svědky

11.12.2018 7:02

Policisté na jižním Plzeňsku znovu řeší případy vloupání do rodinných domů. I tentokrát zmizely šperky za desítky tisíc. Policie aktuálně shání svědky!

Evakuace na Doubravce_QAP (5)

Vykradači domů zase po čase udeřili na jižním Plzeňsku. Tentokrát řeší vloupání hned do dvou domů policisté z obvodního oddělení v Přešticích.

"Policisté obvodního oddělení Přeštice od pátku 7. prosince prověřují případ krádeže vloupáním v souběhu s porušováním domovní svobody a poškozením cizí věci v obci Robčice," potvrdila mluvčí policie Iveta Kořínková.

Škody se vyšplhaly na desítky tisíc. Zloději se do domů dostali vždy po vypáčení okna nebo balkonových dveří. "Zloděj vypáčil balkónové dveře v oblasti západek a vnikl do vnitřních prostor rodinného domu. Poté prohledal celý dům a odcizil šperkovnici se zlatými šperky. Ve druhé případě neznámý pachatel vnikl na oplocený pozemek a vypáčil okno vedoucí do prostoru obývacího pokoje a taktéž odcizil šperkovnici. Majitelům tak vznikla škoda za odcizení ve výši 49 000 korun," dodává policejní mluvčí.

V souvislosti s těmito případy policie nyní shání svědky, kteří by mohli poskytnout informace. Obracet se mohou rovnou na linku 158.

V posledních týdnech jde přitom už o druhý podobný případ na jižním Plzeňsku. V listopadu udeřili zloději v Blovicích, podrobnosti se dočtete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24