QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vykradači v Plzni jsou při chuti! V Letkově zmizely šperky za skoro sto tisíc

12.11.2019 12:02

Policie v Plzni aktuálně eviduje nárůst počtu případů majetkové trestné činnosti. Majitelé domů a bytů by se měli mít na pozoru. Z domu v Letkově zmizely šperky za skoro sto tisíc.

IMG_7882

Plzeňští policisté šetří vloupání do rodinného domu v Letkově. Z něj zloděj nebo zloději ukradli šperky za desítky tisíc. Policie v souvislosti s aktuálním případem upozorňuje, že zloději jsou momentálně skutečně při chuti.

"V současné době vedeme zvýšený nápad majetkové trestné činnosti," potvrdila mluvčí policie Michaela Raindlová.

K vloupání do domu v Letkově došlo o uplynulém víkendu. "Dosud neznámý pachatel v sobotu v odpoledních hodinách přelezl plot jednoho z rodinných domů v Plzni Letkově a cihlou z chodníku rozbil okno domu. Odcizil cennosti za téměř 90 tisíc korun. Jednalo se převážně o šperky a hodinky. Poškozený manželský pár po příchodu domů ihned zalarmoval policii. Policisté po příjezdu na místo vše řádně zadokumentovali, zajistili stopy a pořídili fotodokumentaci. Po pachateli, pachatelích intenzivně pátrají," říká k případu policejní mluvčí.

Majitelé bytů i domů by se měli mít na pozoru! Zabezpeční by rozhodně neměli podceňovat...

V souvislosti s aktuální situací policie apeluje na majitele bytů a domů, aby nepodceňovali zabezpečení. "Abychom nedali zlodějům šanci, stačí učinit jednoduchá a v podstatě levná opatření. Prevence proti vloupání do bytu nebo domu začíná u řádně zamčených vstupních dveří a zajištěných oken. Vybrat si můžete základní  bezpečnostní zámky nebo složitější uzamykací systémy. Vhodným doplněním jsou ochranné mříže a uzamykatelné okenice. Pokud máte dostatek finančních prostředků, pak můžete zvolit nadstandardní zabezpečovací techniky a systémy jako např. elektronickou zabezpečovací signalizaci nebo různé nástrahové detektory," dodává mluvčí policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24