QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Výpravu Betlémského světla letos povedou skauti z Plzně

10.12.2018 9:49

Také v letošním roce dorazí do Plzeňského kraje Betlémské světlo. Výpravu, která už tento týden světlo přiveze, povedou tentokrát skauti z Plzně.

Stedry_den_v_Plzni_24.12.2016_121

Betlém ské světlo se do České republiky dostane letos v neděli 16. prosince, kdy ho začnou skauti rozvážet vlaky po celé zemi.

Betlémské světlo se zapaluje každý rok v betlémské jeskyni, kde se podle tradice narodil Ježíš Kristus. Následně se světlo dostává do Vídně, odkud ho pak na Vánoce rozváží skauti. Poprvé byla akce součástí sbírky na podporu zrakově postižených dětí v Rakousku. Světlo se rozdávalo jako poděkováním všem, kteří pomáhali. Postupně se z nápadu stal novodobý vánoční zvyk.

V letošním roce se chystá třicátá cesta skautů s Betlémským světlem. K této příležitosti se neuskuteční předávání světla ve Vídni, ale v Linci, kde celá novodobá tradice začala. Českou výpravu letos povedou skauti z Plzně a Českých Budějovic.

Kompletní přehled vlaků, kteréými bude Betlémské světlo putovat, najdete zde. Spolu s rozdáváním světla je navíc spojena řada dalších akcí. Přehlednou mapu najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24