Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Útěkáři z dětského domova se nechtěli vzdát! Skončili v poutech

08.07.2016 6:59

Poměrně dost rušný konec mělo vypátrání dívky a chlapce, kteří utekli z dětského domova v Plzni. Policistům se dvojice vzdát nechtěla a nakonec skončili s pouty na rukou.

FOTO_Pavel Němeček (1)

Útěkářů z dětského domova si všimla policejní hlídka z Vinic, která projížděla Karlovarskou ulicí. Jejich odhalení ovšem v tomto případě rozhodně neprobíhalo hladce. Nakonec skončili oba s želízky na rukou.

Mladík se dokonce policistům pokusil utéct. "Jednalo se o dívku a mladíka, který se po zpozorování hlídky dal na útěk. Dívka zůstala na místě, kde byla jedním z policistů zajištěna. Mladíka posléze doběhl druhý z policistů, který ho také zajistil," popisuje policejní mluvčí Jan Koželuh.

Ani tím to ale neskončilo. Teprve v tu chvíli nejspíš dvojici došlo, že je letní "výlet" u konce a poputuje zpátky do zařízení. "Jelikož dívka stále vyhrožovala útěkem, tak jí policisté přiložili služební pouta. Mladík při zajištění kladl odpor a aktivně se bránil, proto mu policisté taktéž přiložili služební pouta z důvodu zabránění jeho dalšímu protiprávního jednání," dodává policejní mluvčí. 

Policisté nakonec oba teenagery dopravili zptáky do péče vychovatelů diagnostického zařízení. Celá záležitost se naštěstí obešla bez zranění. Jak dlouho ale za zdmi dětského domova zůstanou, je otázkou. U dívky totiž rozhodně nešlo o první útěk.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství