Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lobezský park se promění v relaxační zónu! Práce se rozjedou ještě letos

30.09.2014 12:57

Lobezský park v Plzni by měl získat svůj někdejší lesk ze 30. let minulého století. Už letos by se mohlo začít pracovat na budování čtyř tůní. Podívejte se na vizualizaci!

Lobezský park
Lobezský parkLOBESKÝ PARK_STUDIE CAST I. A1_01Zdroj_facebook Města PlzeňZdroj_facebook Města Plzeň (3)Zdroj_facebook Města Plzeň (4)

Plzeň by měla mít v budoucnu další velkou relaxační zónu. Tentokrát se o to snaží vedení Doubravky, které chce Lobezskému parku navrátit lesk 30. let minulého století. Revitalizace je rozplánovaná do několika fází. Ta první by mohla odstartovat už letos v prosinci.

Relaxační park s hracími prvky, novým mobiliářem a dokonce i s tůněmi na koupání. Tak by v budoucnu mohl vypadat Lobezský park podél řeky v Lobzích. Revitalizace, která bude trvat několik let, by se měla první fází rozjet už letos v prosinci. První budování se bude týkat lobezských luk, kde vzniknou čtyři tůně. "Půjde o přírodě blízké protipovodňové opatření. V případě povodní by opatření mělo zabránit větším škodám, pokud ale nebudou povodně, tak by ta jedna tůň sloužila rekreačnímu koupání," vysvětlil QAPu starosta obvodu Michal Chalupný. Nové vodní plochy doplní také herní prvky. Celkem by první fáze měla vyjít na 19 milionů.

"V nejbližší době bude vyhlášeno výběrové řízení na zhotovitele a počítám, že v příštím roce v létě už bychom mohli otevřít," dodává starosta s tím, že pokud vše půjde podle plánů, tak by se začalo s pracemi během prosince.

Plány jsou ale mnohem větší. V budoucnu by totiž kompletně celá lokalita měla úplně změnit tvář. "Jde nám o to, aby tam lidé mohli trávit volný čas, aby se tam nebáli chodit. Chtěli bychom to vrátit do původního stavu ze 30. let minulého století. Vykácí se ty staré stromy a dojde k nové výsatbě. Obsahuje to také nový mobiliář, herní prvky z přírodních materiálů," popisuje Michal Chalupný.

I druhá etapa revitalizace by měla vyjít na 19 milionů. Zatím ale není jasné, jestli se skutečně promění v realitu. "Jde o to, jestli dostaneme dotace," říká starosta Doubravky. Nicméně šance se už rýsuje a jasno by mělo být na jaře příštího roku.

FOTO: Facebook města Plzně, ÚMO4

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství