QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Výstavy, kurz vaření i vepřové hody! Přinášíme přehled akcí na Tachovsku

22.01.2020 14:45

Závěr ledna si můžeme zpříjemnit návštěvou výstavy o historii dámské módy v Černošíně. Pro adepty kuchařského umění se chystá kurz vaření v Tachově, do stříbrské Besedy zavítá Agnes rock.

IMG_0013

Historie dámské módy
Černošín - Výstava Historie dámské módy je k vidění v černošínském muzeu. Návštěvníci si prohlédnou část soukromé sbírky Jiřího Sauka z Branky, který přivezl dobovou módu, například viktoriánské šaty z roku 1870, nebo šaty z doby edvardovské z roku 1907. Na výstavě jsou i doplňky jako kabelky, šperky, klobouky. Výstava potrvá v Černošíně až do 29. února.

Zdravé vaření

Tachov - V úterý 21. ledna od 18 hodin můžou zájemci využít možnosti naučit se vařit zdravě i chutně. Kurz vaření se bude konat v centru KATu v Pivovarské ulici v Tachově.

Ve Stříbře končí výstava Domovinky

Stříbro - Už v pátek 25. ledna skončí výstava velkoformátových fotografií, které zachycují seniory při různých aktivitách. Putovní výstavu zapůjčila plzeňská Domovinka a snímky nyní poputují do prostor plzeňské polikliniky na Denisově nábřeží.

Od Napoleona k železnici
Černošín - Muzeum Černošín zve na besedu s Miroslavem Cvrkem, který přijde vyprávět o historii města Černošína  po jednotlivých desetiletích, a to od napoleonských válek, přes měnovou reformu, zrušení roboty,  řeč přijde také na počátky průmyslové revoluce, dožívající panství velkostatku, veřejná správa, škola a zdravotnictví, požáry a hasiči a další. Beseda pod názvem Od Napoleona po železnici a ještě kousek dál se bude konat v pátek 24. ledna od 17 hodin v černošínském muzeu.

Poznej svou úzkost
Tachov - Dozvíte se, jaké jsou příčiny a projevy úzkosti, metody a techniky zvládání úzkosti, co se děje v mysli a v těle při úzkosti, zdravá nebo chorobná úzkost, skutečné příběhy. Přednáška se bude konat v centru KAT v Tachově 24. ledna od 17 hodin. Maximální počet účastníků je 10. Zájemci se mohou hlásit na info@michaelacabovska.cz a na telefonu 737 260 016.

Vepřové hody ve Vranově

Vranov - V obci Vranov u Stříbra se chystají Vepřové hody. Tlačenku, jitrnice i tradiční smažák můžete přijít ochutnat v sobotu 25. ledna od 10 do 14 hodin u tamního hostince.

Dětský maškarní karneval

Tachov - Dětský maškarní karneval je připraven v areálu tachovského sálu Mže na 25. ledna od 15 hodin. Kromě muziky, her a další zábavy bude na děti čekat také velký nafukovací hrad. Vstupné se platí na místě a činí 60 korun.

Agnes rock v Besedě

Stříbro - Skupina Agnes rock zavítá do sálu stříbrské Besedy, a to v sobotu 25. ledna od 21 hodin.

Kladruby zvou na koncert ZUŠ

Kladruby - Pololetní koncert žáků umělecké školy ve Stříbře  se bude konat v sále kladrubského muzea ve středu  29. ledna od 17 hodin.

Pololetní prázdniny s knihovnicemi

Tachov - Pololetní prázdniny si můžou 31. ledna užít děti z prvního stupně základních škol v Tachově s tamní knihovnou. Pracovnice nabízí dětem pestrý program v podobě ledního bruslení, bowlingu,  rukodělných dílen, a  to i s obědem. Více informací na telefonním čísle 374 722 611.

FOTO: Martina Sihelská

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24