Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Školka v Plzni Bolevci byla vytopena vodou z prasklého potrubí

07.01.2013 13:51

Prasklé vodovodní potrubí v mateřské školce v Bolevci napáchalo škody přesahující 150 tisíc korun. Na uklízení a vysoušení prostor se podíleli všichni zaměstnanci školky.

Vodovodní potrubí ve školce v plzeňském Bolevci prasklo v neděli 6. ledna 2013 v odpoledních hodinách, kdy pohromu napáchanou vodou spatřila nejdříve uklízečka. Okamžitě byli zalarmováni hasiči i všichni zaměstnanci školky. Ničivé vodě však již nešlo příliš zabránit.

„Ihned jsme přivolali hasiče a také všechny zaměstnance školky. Učitelky, kuchařky, uklízečky. Pomáhaly uklízet a vynášet promáčený nábytek a koberce. Pracovaly až dlouho do večera. Chtěla bych jim moc poděkovat. Stejně tak hasičům, kteří vodu vyčerpali a zapůjčili nám vysoušeče," nechala se slyšet ředitelka školky Marie Hrachovcová.

Na podlahách školky stálo údajně až 15 centimetrů vody a zasaženy byly chodby a několik učeben v přízemí.

Školka nepřestala fungovat, děti jsou v horních patrech, ale její možnosti jsou nyní stále omezené, jak naznačuje ředitelka Hrachovcová: „Požádala jsem rodiče, kteří si mohou děti nechat doma, aby tak učinili. Dnes máme ve školce 57 dětí, o něž je vzorně postaráno. Mají běžný program, v budově funguje topení, elektřina. V provozu je i kuchyně".

Odhadovaná škoda na nábytku a podlahách činí zatím 150 tisíc korun. Tato částka však pravděpodobně není konečná, přibydou k ní ještě položky za promáčené podhledy ze sádrokartonu či účet za vodu a elektřinu, kterou spotřebovali vysoušeče podlahy.

Školka navíc byla poměrně čerstvě po rekonstrukci, která proběhla v roce 2009. Škodu na majetku by školce měla ale proplatit pojišťovna.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT