Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Žáci 13. ZŠ mají konečně kam jít na tělocvik

15.04.2010 8:33

Už několik let a dvě generace ředitelek pěstovali na 13. základní škole v Plzni na Slovanech myšlenku nového hřiště. Konečně se jim podařilo za pomoci města zrealizovat záměr a děti tak konečně můžou chodit na tělocvik na své hřiště. Kolik stavba stála a proč vůbec je vybudována pro vás zjistil QAP u ředitelky školy.

13.ZŠ Plzeň
13.ZŠ Plzeňjiný pohled na sportovištěprostor většího hřiště s brankamirelaxační část, kde budou atrakce pro děti a altánbližší pohled na relaxační prostor

Na 13. základní škole v Plzni na Slovanech už mnoho let děti musí chodit na tělocvik na hřiště blízké Lokomotivy Plzeň. Školu to stojí dost peněz, pronájem tělocvičny či hřiště na Lokomotivě musí škola platit. Naštěstí vedení Lokomotivy vychází škole vstříc. Proto se ředitelka Zdena Vrátníková pustila do realizace projektu, který umožnil stavbu nového multifunkčního prostoru na pozemku školy, kde dříve probíhaly pěstitelské práce. Magistrát města Plzně zpočátku nebyl nápadu nakloněn, ale ředitelka je přesvědčila. "Bylo to těžké, museli jsme škemrat a hlavně argumentovat malými dětmi, které v naší škole neamjí možnost venkovních prostor a musíme tak týden předem pro ně objednávat a platit hřiště na Lokomotivě," uvedla ředitelka Vrátníková a dodala, že takový pronájem je zbytečná platba, když se pak kvůli počasí musí rušit. Škola si tedy se souhlasem města zažádala o dotaci z grantu na výstavbu a rekonstrukci školních hřišť. "Z grantu jsme naštěstí dostali téměř celou částku tedy 5 milionů a zbytek, který přesahoval dotaci, jsme si doplatili sami," řekla k financím hřiště ředitelka. Jaké bude využití hřiště a zda bude volné i pro veřejnost se samořejmě QAP zeptal také. "Hlavním využitím pro nás bude velké hřiště na basket, fotbal i tenis, nechybí ani běžecká dráha s doskočištěm," upřesnila Vrátníková a dodala: "Ale nezapomněli jsme ani na menší děti. Vybudovali jsme v druhé, menší části prostor pro relaxaci. Je tam altánek se sezením, pískoviště i nějaké dětaké atrakce." Pro veřejnost bude nový multifunkční prostor přístupný pouze po domluvě a to formou pronájmu. "Řekněme si upřímně, jak by to asi vypadalo, kdybychom nechali prostor celého hřiště volně k užívání," konstatovala Vrátníková a dodala, že bez oplocení s pichláky na plotě to prostě nejde. Slavnostní otevření hřiště je plánováno na 5. května od 10 hodin. Multifunkční prostor přivítají i zástupci města.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství