QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Z poškozeného se stal pachatel. Přepadený muž pěstoval ve velkém konopí - FOTKY

13.09.2019 20:12

Kuriozní případ řeší plzeňští kriminalisté. Muž oznámil, že byl přepaden. Při vyšetřování ale vyšlo najevo, že ve svém firemním areálu má obří pěstírnu konopí.

3
12456

Neobvyklým případem se zabývají plzeňští kriminalisté. Podnikatel z jižního Plzeňska nejdříve oznámil, že byl přepaden třemi pachateli v kuklách a okraden. Během vyšetřování se ukázalo, že v areálu, kde mělo dojít k trestnému činu, se ve velkém pěstovalo konopí.

"Ve středu 11. září  přijali policisté oznámení o loupežném přepadení, ke kterému došlo kolem půl druhé odpoledne v jedné menší obci na Plzeňsku. Tři maskovaní muži v kuklách přepadli v jednom z objektů osmapadesátiletého majitele tohoto objektu, který užívá k podnikání.  Starší muž uvedl, že ho maskovaní pachatelé svázali lepicí páskou a odcizili mu vozidlo značky Peugeot Boxer, ve kterém měl několik legálně držených zbraní různého typu, finanční hotovost a mobilní telefon. Muž dále uvedl, že se mu podařilo pásku povolit a zavolat na policii,“ popisuje událost policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Policisté ihned rozjeli pátrací akci. "Po chvíli se jim podařilo vypátrat odcizené vozidlo, které zajistili. Při následném prověřování vyšlo najevo, že v objektu, v jedné z hal, ve které mělo k přepadení dojít, se nachází pěstírna konopí. Policisté na místě provedli domovní prohlídku a prohlídku jiných prostor. Zajistili vybavení na pěstování marihuany za sta tisíce korun. Na místě se již nenacházely vzrostlé rostliny, pouze zbytky sušiny," dodává mluvčí.

"Poškozený“ podnikatel se přiznal,  že v hale dříve pěstoval konopí ve velkém. Vyšetřování případu pokračuje.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24