QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Za parkování se v Plzni platí na dalších místech. Rozšířila se zóna F

08.02.2019 10:56

Placené parkování se v Plzni opět rozšířilo. Nově musí se změnami počítat řidiči v lokalitě Na Jíkalce. Také v tomto případě byla zavedena i rezidenční místa.

foto-qap-cz (11)

Řidiči musí v Plzni nově od února počítat s dalším rozšířením placeného parkování. Tentokrát se to týká ulic v oblasti Jíkalky. Konkrétně jde o čtyři ulice. Bezkontaktní platba v této oblasti není možná.

"Do rozšířené zóny jsou zahrnuty ulice Rybářská, Krátká, Na Jíkalce a Charvátova. Tarif pro návštěvníky je 10 korun na hodinu, jedná se o parkování smíšené, to znamená, že zde mohou parkovat návštěvníci a držitelé předplatitelských karet. Zóna je vybavena parkovacími automaty staršího typu bez podpory bankovní a Plzeňské karty," uvádí Michaela Mrázová ze Správy veřejného statku města Plzně.

Řidiči si nicméně mohou parkovací lístek pořídit bezkontaktně v jiném přístroji v zóně F a použít ho pro stání v oblasti Jíkalky. Roční karta pro rezidenta vyjde na 700 korun, pro podnikatele a právnické osoby s provozovnou nebo sídlem firmy v lokalitě stojí 7 tisíc.

FOTO: ilustarční

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24