Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Strážníci zachránili život zoufalému muži, vrhal se pod kola aut

11.04.2017 10:08

Strážníci v Plzni mají na kontě další záchranu lidského života. Tentokrát pomáhali muži v centru města, který se snažil zabít skokem pod auto. Skončil v péči zdravotníků.

DSC04888

Zoufalého muže si strážníci všimli v Kollárově ulici. Silně rozrušený muž vstupoval před projíždějící auta a evidentně byl ve špatném psychickém stavu. Strážníci mu tak okamžitě přispěchali na pomoc.

"Muž vstupoval před projíždějící auta a dost nahlas hovořil nesrozumitelně sám k sobě. Navázat slovní kontakt s ním bylo obtížné, ale přesto se zadařilo strážníkům hned na začátku zaslechnout důležitá slova, ze kterých bylo zřejmé, ať ho nechají být, že se zabije. Dokonce uváděl i jak," říká mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Následoval velmi dlouhý rozhovor, kdy se strážníkům podařilo muže alespoň na chvíli uklidnit. Jenomže moc dlouho to nevydrželo. "Muž se zase začal silně rozrušovat, a protože hrozilo, že by mohl skočit pod projíždějící auta, nenásilně ho strážníci proto raději obestoupili, aby zabránili možnému nebezpečí. Sám muž přiznal, že už jednou se rozhodl vzít si život. O tehdy jeho velkém odhodlání svědčila jizva na jeho čele," pokračuje mluvčí městské policie s tím, že strážníkům se muže nakonec podařilo udržet až do chvíle, kdy dorazila záchranka. Ta pak muže převezla do zdravotnického zařízení.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství