QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vodní hamr Dobřív chystá akci. Námětem bude vesnické kovářství

18.08.2021 16:44

2. den tradičních kovářských technologií se připravuje na Vodním harmu Dobřív. Seznámíte se s kovářským řemeslem, uvidíte klasické technologické postupy i nástroje, které kováři používají.

6

Vodní hamr Dobřív je uniktání technickou památkou v celé České republice. Najdete ho na Rokycansku. Po rozsáhlé rekonstrukci se otevřel návštěvníkům v červnu loňského roku. Konají se tady také akce, při kterých se návštěvníkům představuje kovářské řemeslo. Den tradičních kovářských technologií se bude konat 21. srpna od 9 do 17 hodin.

"Vesnické kovářství bude námětem již druhé akce, která se v sobotu 21. 8. 2021 uskuteční na vodním hamru v Dobřívě. Spolu se zvídavými návštěvníky se zaměříme hlavně na kovářské řemeslo jako takové, přiblížíme si klasické technologické postupy, používané při výrobě drobných, v hospodářství denně užívaných nástrojů. Námětem bude tentokrát výroba celokovaného nože," uvádí Romana Němečková, tisková mluvčí Západočeského muzea.

Hostem na hamru bude kovář Jaroslav Veselý, který návštěvníky při své práci seznámí s několika základními kovářskými technikami a jejich vzájemné kombinaci. Součástí bude i předvedení práce na velkých kladivech.

Vstupenky se budou prodávat na místě, plné vstupné činí 90 Kč, zlevněné 50 Kč.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT