Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Čeští hokejisté znovu prohráli, tentokrát s Finskem 2:3

09.11.2013 18:06

Ve druhém zápase turnaje Karjala nestačili na domácí Finy a znovu se musí smířit s porážkou. Zápas měl přitom český výběr slušně rozjetý, ještě na začátku druhé třetiny vedl 2:0!

Českým hokejistům se nedařilo zvítězit ani ve druhém zápase turnaje Karjala. S domácím Finskem prohráli 2:3 a připisují si druhou porážku na turnaji. Po debaklu se Švédy 0:6 si svěřenci kouče Hadamczika chtěli spravit chuť právě s rozjetými Finy, ale přestože vedli 2:0, vedení neudrželi...

Český výběr šel do druhého zápasu s jasným cílem, napravit si reputaci po čtvrtečním debaklu se Švédy a měl také k vytouženému vítězství blízko, když ve 23. minutě přidal druhý gól Jan Kovář a Češi vedli 2:0! Jenže slibný dvoubrankový náskok neudrželi a nekonec podlehli Finům 2:3. 37. minutě našel Aaltonen osamoceného Kontiolu, který snižoval na 1:2, vyrovnávací gól zařídil Pyörälä a pár minut před koncem rozhodl o vítězství Finů Lehterä. Při power play mohl ještě vyrovnat Jan Kovář, jenže finského gólmana nepřekonal. Češi sice předvedli o poznání lepší výkon než ve čtvrtek proti Švédům, ale z vítězství se ani tentokrát neradují a na turnaji Karjala jsou stále poslední s nulou na kontě. 

Co se týká letošního ročníku Euro Hockey Tour, i tady jsou čeští hokejisté na posledním, čtvrtém místě s pouhými třemi body. Naopak Finové jsou stoprocentní a s 15 body vedou tabulku.

Branky a nahrávky: 37. Kontiola (Aaltonen), 45. Pyörälä (Lepistö, Kontiola), 55. Lehterä (Enlund, Jaakola) - 14. Petružálek (Kutlák), 23. Jan Kovář (T. Kaberle, V. Nedorost).

FOTO:Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT