Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bydlíte v Rokycanech a máte zájem o kompostér zdarma?

19.08.2022 10:35

V loňském roce bylo rozdáno téměř 600 kompostérů mezi občany města Rokycany. Zájem o kompostovací nádoby je stále velký. Město spustilo dotazník. Více v článku.

kompostéry_FB Šašek

Město Rokycany spustilo internetový dotazník, který má ukázat, jaký je mezi občany města zájem o kompostéry. Na jeho základě požádá vedení města o dotace na nákup plastových nádob. “Na základě předchozího velkého zájmu občanů města chceme opět v rámci předcházení vzniku odpadů požádat o dotaci na nákup domácích kompostérů pro obyvatele našeho města. Aby mohla být žádost přesně zpracována, potřebujeme zjistit, jaký bude o kompostéry mezi obyvateli konkrétní zájem. Kolik jich budeme nakupovat a o jak velkou dotaci budeme žádat,” uvedl výzvu na svém Facebooku Jan Šašek, místostarosta Rokycan.

Vlastníkem kompostérů bude město Rokycany. “Po uskutečnění dodávky plastových kompostérů budou při jejich vydávání občanům sepsány smlouvy o výpůjčce zdarma na dobu 5 let. Po uplynutí výpůjční doby přejdou kompostéry do vlastnictví domácností,” popisuje princip výpůjčky Jan Šašek.

“Od mnohých z vás vím, že i nadále, přesto, že jsme v loňském roce již téměř šest set kompostérů mezi občany rozdali, je mnoho občanů, kteří o kompostéry mají také zájem. Proto spouštíme tuto druhou vlnu zjištění aktuálního zájmu,” napsal Jan Šašek. “Při této příležitosti mi dovolte znovu poděkovat všem, kteří v projektech snižování komunálního odpadu v černých popelnicích v našem městě jedete se mnou. Čím více takto zodpovědných obyvatel v našem městě bude, tím lépe pro životního prostředí, naše město i peněženky.”

Dotazník týkající se kompostérů v Rokycanech, naleznete zde.

foto FB Jan Šašek

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství