Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Motorkář srazil školáka na přechodu a ujel! Policie po něm pátrá

24.09.2014 9:43     24.09.2014 9:57

Vážná dopravní nehoda se ve středu ráno odehrála v Plzni na Slovanech. 15letého chlapce srazil na přechodu řidič na skútru a ujel. Chlapce převezla do nemocnice záchranka.

nehoda moto auto Klatovská (3)

Vážnou dopravní nehodu šetří od středečního rána policisté v Plzni. Na křižovatce Koterovská Slovanská alej srazil řidič na skútru chlapce na přechodu pro chodce. Z místa ujel a policie po něm pátrá. Za neposkytnutí pomoci mu hrozí až pět let vězení.

Nehoda se stala krátce před osmou hodinou ráno. "Na přechodu pro chodce na křižovatce Koterovská Slovanská alej přecházel 15letý chlapec. Přednost mu dal řidič nákladního vozu i dalšího auta. Naopak řidič motocyklu je předjel a chlapce na přechodu srazil Od nehody řidič ujel," potvrdila mluvčí policie Hana Štefflová.

Policie teď po řidiči pátrá. Podle všeho jel na skútru, který se navíc při nehodě poničil. "Policisté po řidiči pátrají. Podle svědeckých výpovědí se jednalo o skútr černé barvy, s největší pravděpodobností tovární značky Honda. Řidič byl oblečen do tmavé motorkářské kombinézy s reflexními prvky oranžové barvy. Pachatel byl naposledy zaznamenán kamerovým systémem v městské části Doudlevce. Na místě nehody mu upadl černý box, který je umístěný na skútru za řidičem," doplnila mluvčí policie s tím, že motorkáři teď hrozí za neposkytnutí pomoci až pět let vězení.

Školáka odvezla záchranka do nemocnice. Měl mít otevřenou zlomeninu nohy.

Policie teď shání všechny svědky, kteří by mohli k nehodě podat jakékoliv informace. "Policisté žádají případné svědky této dopravní nehody, aby se přihlásili osobně na služebně dopravního inspektorátu Městského ředitelství policie Plzeň na adrese U Borského parku 20, Plzeň nebo telefonicky na telefonním čísle 974 325 256 nebo na tísňovou linku 158," uzavírá policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte