QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci překazili "spanilou" jízdu mladíka se zákazem řízení

25.11.2015 9:44

Auto bez registrační značky, které mířilo z Bor do centra Plzně, zaujalo v úterý večer hlídku strážníků. Ukázalo se, že za volantem sedí náruživý řidič amatér...

Strážníci obsadili Klatovskou na příjezdu od Litic.

Pozornost strážníků v Plzni na Borech v úterý večer překazila výlet mladíka ulicemi Plzně. Za volant přitom sedl bez řidičáku, navíc se během řešení celé věci ukázalo, že řízení auta se mu i bez patřičných dokumentů zkrátka líbí. Případ si nakonec převzali státní policisté. 

Pro teprve 19letého mladíka bez řidičáku to mohla být jízda jako nejspíš obvykle. Kdyby si ovšem nesedl do auta bez registrační značky. Navíc měl "pech" v podobě hlídky strážníků, které právě neoznačené auto neuniklo.

"Po deváté hodině večer zaujalo strážníky městské policie v Heyrovského ulici vozidlo Ford Fiesta, jehož osádka mířila do centra. Vozidlo totiž nemělo registrační značku, a tak strážníci auto zastavili, aby řidiče na tuto skutečnost upozornili a záležitost s ním vyřešili," říká mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Právě během řešení přestupku ovšem došlo i na další překvapení. "Mladík při kontrole doznal, že nikdy řidičský průkaz nevlastnil a v minulosti mu byl opakovaně vysloven zákaz řízení," dodává mluvčí městské policie. 

Záležitost si na místě převzala státní policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT