Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Domažlický toxi tým odhalil velkou pěstírnu konopí na Klatovsku – FOTKY

12.01.2024 12:55

Domažličtí policisté ke konci minulého roku odhalili pěstírnu konopí. Podařilo se odhalit i muže, který převážel kromě dětské sedačky v kufru svého auta i sušinu konopí v igelitové tašce. Nyní již policejní komisař proti oběma mužům, kteří uvedené činy spáchali, zahájil trestní stíhání.

pěstírna Klatovsko_0124_PČR (8)
pěstírna Klatovsko_0124_PČR (8)pěstírna Klatovsko_0124_PČR (1)pěstírna Klatovsko_0124_PČR (2)pěstírna Klatovsko_0124_PČR (3)pěstírna Klatovsko_0124_PČR (4)pěstírna Klatovsko_0124_PČR (5)pěstírna Klatovsko_0124_PČR (7)pěstírna Klatovsko_0124_PČR (6)

Domažlickým kriminalistům ze speciálního toxi týmu se podařilo na podzim loňského roku odhalit pěstírnu konopí, která se nacházela v prostorách a přilehlých objektech jednoho z rodinných domů v menší obci na Klatovsku.

„V rámci domovní prohlídky policisté nalezli a zajistili přes 180 rostlin konopí různé velikosti a další komponenty pěstírny, kdy rostlinný materiál zaslali ke znaleckému zkoumání. Po jeho vysušení se jednalo téměř o 4 360 gramů sušené rostlinné drti,“ uvedla Barbora Šmaterová, mluvčí policie.

Z pěstování konopí za účelem další distribuce, byl obviněn šestačtyřicetiletý muž z Klatovska.

„Vyšetřovatel z oddělení obecné kriminality Domažlice proti němu zahájil trestní stíhání ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve formě pokusu a může tak být odsouzen odnětím svobody na dva roky až deset let,“ uvedla v pátek 12. ledna Barbora Šmaterová.

Trestní stíhání bylo také zahájeno proti třiadvacetiletému muži z Plzeňska. V polovině měsíce listopadu loňského roku v nočních hodinách ho kontrolovali domažličtí policisté v obci Domažlice.

„Při kontrole u něj nalezli v zavazadlovém prostoru osobního vozidla v igelitové tašce téměř 250 gramů rostlinné sušiny konopí. Muž policistům igelitovou tašku s marihuanou dobrovolně vydal a tato byla následně odeslána ke znaleckému zkoumání na odbor kriminalistické techniky a expertiz Plzeň,“ popsala mluvčí policie.

Na základě výsledků znaleckého zkoumání a dalších zajištěných důkazních materiálů tak policejní komisař z oddělení obecné kriminality Domažlice zahájil trestní stíhání dotyčného muže, proti kterému vznesl obvinění ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

V případě uznání viny hrozí za takový čin obviněnému trest odnětí svobody až na jeden rok.

„Problematice na úseku omamných a psychotropních látek, jejich nedovolené výrobě, držení, pěstování a šíření se i nadále budou zabývat domažličtí kriminalisté, a to nejen z nově zřízeného speciálního toxi týmu, ale i ostatní policisté v rámci celé územní působnosti,“ uzavřela Barbora Šmaterová.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT