QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Záchytka praskala ve švech! Jeden z opilců si ustlal u pomníku Díky, Ameriko!

22.07.2019 11:57

Strážníci v Plzni si za poslední dny "užili" hodně časté výjezdy na záchytku na Slovanech. Z ulic města museli sbírat hned několik opilců. Rekordmanem byl muž se skoro 4 promile!

Pomník

Plzeňští strážníci měli v posledních dnech opět plné ruce práce s opilci v ulicích. Hned několikrát museli převážet na záchytku osoby ve značném stádiu opilosti.

"Ve všech případech byli převezeni k vystřízlivění muži. U dvou z nich se nepodařilo zjistit hladinu alkoholu v dechu, jelikož se nebyli schopni podrobit pro svoji opilost dechové zkoušce," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Hned prvním klientem se stal muž, který si ustlal u pomníku Díky, Ameriko! Strážníci mu museli dokonce pomáhat na nohy. Dechová zkouška u něj ukázala skoro 2 a půl promile.

Další podobné zásahy si strážníci připsali na konto například v Radčické ulici, ale také přímo v centru města. Rekordmanem se ovšem stal poslední opilec, ke kterému strážníci v průběhu posledních dnů vyjížděli. A opět to bylo na Americkou. Hlídka ho objevila v noci na pondělí. "Když strážníci našli značně opilého 40letého muže na Americké, dali mu dýchnout. Přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu ukázal alarmující hodnotu 3,90 promile," uzavírá mluvčí strážníků.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24