Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Česká fotbalová reprezentace v Plzni s Německem remízovala

18.04.2012 8:06

V úterý 17. dubna se v Doosan Areně v Plzni odehrálo první reprezentační utkání od jejího otevření po rekonstrukci. Síly tu změřily výběry Česka a Německa do 19 let.

cr19_nemecko7

Reprezentační premiéru Doosan Areny v Plzni pokřtili v úterý 17. dubna čeští mladíci remízou s Němci.

Česko - Německo 0:0

Před zraky dvou tisícovek fanoušků změřily v Plzni síly výběry Česka a Německa do devatenácti let. "Hlavní trenér českého výběru, Jaroslav Hřebík, neposlal od první minuty na trávník ani jednoho ze současných hráčů plzeňské Viktorie, na hrotu se však představil kmenový Plzeňák Michael Krmenčík. Matěj Kyndl i jeho jmenovec Končal se poté na trávník ve Štruncových sadech dostali v průběhu druhé pětačtyřicetiminutovky," uvedl FC Viktoria Plzeň.

Souboj na plzeňském trávníku nabídl především hodně bojovnosti, hlavně v prvním poločase však také několik šancí na obou stranách. Za německé naděje byl vidět především Shawn Parker, kterého ale ve dvou situacích vychytal brankář Lukáš Zima. Na druhé straně se dostal do nadějného zakončení sokolovský Krmenčík, ale do jeho střely se stačil vložit jeden z hostujících obránců. Střelecké pokusy Adama Ševčíka a Jakuba Plška pak skončily na rukavicích Timo Horna.

Druhý poločas se nesl ve znamení aktivity českého týmu, nadějné akce hráčů v červených dresech však vesměs končily před pokutovým územím. Němečtí fotbalisté byli nebezpeční především v rychlých kontrech, vyjma rohových kopů se však ani oni do nebezpečnějšího zakončení nedostávali. Prokřehlé fanoušky mohl na konci potěšit domácí Kyndl, ale po drzém průniku zastavila jeho centr německá obrana.

Ve vyrovnaném zápase se tak oba celky rozešly bez branek, další zápasy čekají na mladé reprezentanty v rámci finální fázi evropské kvalifikace v květnu 2012.


Sestava ČR:

Zima – Krátký, Čepelák, Twardzik, Hybš – Prošek (23. Ševčík (55. Kyndl)), Plšek, Falta (42. Pouček (60. Habusta)), Houska – Krmenčík (46. Končal), Sýkora

Sestava Německo:

Horn (46. Rakovsky) – Hoffmann (46. Jordanov), Günter, Heintz, Schulz – Kolasinac – Geis, Younes, Ngankam (63. Gärtner)– Parker, Hofmann (46. Rüdiger)

Zdroj: FC Viktoria Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT