Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

03.06.2024 14:00

Pozor na D5 - 140-150km na trase Praha - Rozvadov

Tvoří se 10 km dlouhé kolony. Z důvodu vážné DN na dálnici A6, u exitu Waidhaus, kdy je A6 uzavřena, se již vytvořila kolona vozidel.

Zloději na Doubravce vykradli auto, policie je dokázala do hodiny vypátrat – FOTKY

19.01.2024 8:12

O tom, že auto není trezor, se začátkem ledna 2024 přesvědčily dvě mladé ženy z Plzně. Díky skvělé práci policie jsou nyní dva zloději obviněni z krádeže.

zloději na Doubravce_0124_PČR (4)
zloději na Doubravce_0124_PČR (4)zloději na Doubravce_0124_PČR (1)zloději na Doubravce_0124_PČR (2)zloději na Doubravce_0124_PČR (3)

„Podle dosud zjištěných skutečností zaparkovala jedna z poškozených žen své vozidlo na parkovišti před obchodním domem v Plzni městské části Doubravka. Ženy vozidlo řádně uzamkly, na zadních sedadlech ovšem nechaly viditelně položené kabelky, batohy a další cenné věci včetně notebooku,“ uvedla Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Zlodějům vykrást auto netrvalo dlouho, po deseti minutách se poškozené vrátily zpět k vozidlu, kde na ně čekalo nemilé překvapení. „Na ženy čekala rozbitá skleněná výplň u zadních dveří automobilu a prázdné zadní sedačky. Věci za téměř 34 tisíc korun byly pryč. Ženy událost ihned oznámily na policii,“ řekla mluvčí policie.

Díky výborné operativní činnosti policistů oddělení hlídkové služby, obvodního oddělení Plzeň 4 a oddělení služební kynologie, se za necelou hodinu podařilo prvního z obviněných mužů vypátrat a zadržet.

„Muž se v momentě, kdy spatřil policejní hlídku, dal na útěk. Přitom postupně odhazoval odcizené věci, konkrétně i odcizené osobní doklady poškozených žen,“ uvedla Michaela Raindlová.

39letý muž nebyl na místě činu sám. Druhého z obviněných mužů (27 let) se podařilo dopadnout díky skvělé práci policistů ze služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň.

Policejní komisař následně podal státnímu zástupci podnět na podání návrhu na vzetí obviněných osob do vazby, který soudkyně akceptovala.

Muži byli obviněni ze spáchání přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku spáchaných formou spolupachatelství.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství