QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zajímají vás netopýři? Nenechte si ujít Mezinárodní noc pro netopýry!

17.08.2022 10:22

Rádi byste se dozvěděli více o netopýrech? Již brzy se bude konat Mezinárodní noc pro netopýry, která nabídne kromě zajímavých přednášek i zábavu a soutěže pro děti!

netopýří noc_ČESON

V areálu Jízdárny Světce u Tachova se bude v pátek 2. září od 17 hodin konat Mezinárodní noc pro netopýry. „Akce je určená široké veřejnosti, každoročně ji vyhlašuje Sekretariát dohody o ochraně netopýrů v Evropě (EUROBATS). Připraven je bohatý program. Zajímavá přednáška, výstava a nebudou chybět ani soutěže pro děti,“ láká na událost Daniela Hlinková z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR.

Na co se můžete těšit? Přednášku, která prozradí zajímavé informace o významu, ohrožení, ochraně a životě netopýrů, doplní výstava s názvem Podivuhodný svět netopýrů a bude se promítat i film Náš soused netopýr. Děti si zasoutěží o zajímavé ceny. Návštěvníci uvidí, jak se pracuje s ultrazvukovým detektorem nebo jak probíhá odchyt netopýrů. Na akci nebude chybět ani prezentace živých netopýrů a ukázka hendikepovaných netopýrů spolku ČSOP Nyctalus.

Vstup na akci je zdarma, bude se konat za každého počasí.

Foto ilustrační archiv ČESON

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24