Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muž chtěl odcizit vlajku z plzeňské radnice. Zničil květináč a poškodil konstrukci zvonu

06.05.2024 18:50

V Plzni v sobotu večer došlo k poškození vybavení historické budovy radnice a květináče, a to nejspíš při úmyslu odcizit jednu z vlajek, které byly na radnici umístěné v rámci Slavností svobody. 

muž chtěl odcizit vlajku z radnice_0524_MPP
muž chtěl odcizit vlajku z radnice_0524_MPPmuž chtěl odcizit vlajku z radnice_0524_MPP

Muž poškodil květináč a vybavení budovy plzeňské radnice.

"S opravdu neskutečnou drzostí se setkali strážníci krátce po půlnoci ze soboty 4. května na neděli 5. května. Na obrazovkách městského kamerového systému, které sledovalo naše operační oddělení, se totiž objevila před plzeňskou radnicí skupinka tří osob. Dva muži a jedna žena působili nevinně, ale to jen do doby, než jeden z mužů začal doslova šplhat po zdi radnice," popsala Tereza Schliková, mluvčí Městské policie Plzeň.

36letý muž vylezl na okrasný květináč a následně se v několikametrové výšce zavěsil na upevňovací konstrukci zvonu, který je umístěn na historické budově. Ta jeho váhu ale nevydržela, ze zdi se vylomila a muž spadl dolů, přičemž převrátil a poškodil květináč pod ním.

"Na místo už tou dobou mířila hlídka strážníků, která trojici zastihla při veselém rozhovoru ve vedlejší ulici a všichni zúčastnění hlídce následně potvrdili událost, ke které před malou chvílí došlo," uvedla mluvčí. "Vzhledem k pádu a možným vnitřním zraněním muže, byla na místo přivolána zdravotnická záchranná služba a také státní policie, která si událost převzala z důvodu podezření ze spáchání trestného činu."

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT