Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Šumavský park zřizuje telefonní linku pro nahlášení porušování zákona

26.08.2011 13:11

Od pondělka 29. srpna začne fungovat telefonní linka, kam budou moci občané nahlásit případné porušování zákona. Linku zřizuje NP Šumava.

10c

Národní park Šumava se rozhodl zřídit telefonní linku, kde budete moci nahlásit porušování zákona na územé parku. Linka začíná fungovat v pondělí 29. srpna.

388 450 800 - číslo nové telefonní linky, která začíná fungovat právě od pondělí 29.srpna. Na tu budou moc volat ti, kteří si myslí, že v lesích Národního parku Šumava zjistí faktické porušení zákona, předpisů nebo zásad spojených s realizací všech opatření vedoucí k redukci kůrovcové kalamity tisíciletí na Šumavě.

V provozu bude nová linka během dopoledne od pondělí do středy. "Na lince bude od pondělí do středy k dispozici náš pracovník, a to vždy od devíti do dvanácti hodin dopoledne," uvedl ředitel parku Jan Stráský, který sám zřízení linky navrhl při pondělním  setkání u kulatého stolu na Modravě. To proběhlo 15. srpna. Pracovník parku problém vyslechne, zkonzultuje ho s odbornými pracovníky parku a zavolá zpět. "Pokud bude nutné posouzení situace přímo v terénu, domluví si s volajícím schůzku přímo tam," konstatoval Stráský.

Ředitel parku také slíbil, že setkání na místě, které vyplyne z domluvy, proběhne nejdéle do čtyř dnů od telefonátu.

Linka bude zatím fungovat jeden měsíc, aby vedení správy parku prověřilo, zda o ní bude zájem.
Pro fungování šumavské linky si také vedení správy parku stanovuje jednu podmínku. Hnutí Duha či jiní blokádisté od začátku uvádí v souvislosti s asanačním zásahem Na Ztraceném celou řadu lží a účelové zkreslených polopravd. Média po takových zprávách rády sahají a vedení správy parku je potom musí pracně vysvětlovat a vyvracet.
"Sice se nám to beze zbytku daří, nicméně nás to stojí hodiny času, které bychom raději věnovali odborné práci a ne podpoře mediálního cirkusu, který ekologičtí aktivisté neustále přiživují," říká náměstek ředitele parku Jiří Mánek.
Proto osoba, která informaci podá sdělovacím prostředkům, bez požadovaného vysvětlení a ještě dříve než došlo k ověření přímo v lese, nebude při dalším sdělení brána správou parku jako důvěryhodná. "Takovým lidem nejde o řešení problému, ale pouze o vlastní zviditelnění a mediální humbuk," říká mluvčí NP Šumava Pavel Pechoušek.

foto: Pavel Němeček orfoto.cz

zdroj: NP Šumava

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství