QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Západočeská univerzita se chystá na výuku v novém režimu

07.05.2020 9:15

Studenti nemusejí složitě shánět informace, ale vše potřebné se dozví z e-mailů odeslaných z fakult nebo od vyučujících. Od 11. května se mohou vysokoškoláci účastnit výuky v maximálně 15členných skupinách.

1

Plán výuky pro skupiny o maximálním počtu 15 osob fakulty Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) připravují v tomto týdnu. Důraz budou klást na prakticky zaměřené předměty, které nelze vyučovat distančním způsobem. To, jak bude výuka probíhat, si určí každá fakulta podle svých možností.

Přesné informace získají studenti od své fakulty nebo přímo od vyučujících e-mailem, a to nejpozději tři pracovní dny před konáním dané výuky. Studenti tak nemusejí složitě zjišťovat, kdy mají přijít do školy a které předměty se budou vyučovat. Vše se s dostatečným předstihem dozví z e-mailu zaslaného fakultou či vyučujícím.

"Nový režim na vysokých školách samozřejmě neznamená, že opět začne standardní výuka. Další zmírnění nám však přineslo nové možnosti a zjednodušilo situaci, abychom studentům mohli poskytnout vhodné podmínky pro splnění jednotlivých předmětů a postup do dalšího ročníku či řádné ukončení studia,“ komentuje nové vládní opatření rektor ZČU Miroslav Holeček.

I ve zmírněném režimu je účast na výuce dobrovolná. Avšak vzhledem k tomu, že cílem je umožnit dokončení všech předmětů, přepokládají pedagogové, že studenti pozvaní na výukové akce tuto možnost využijí.

Stále platí, že účastníci nesmějí mít akutní zdravotní obtíže odpovídajících virovému onemocnění, nesmějí mít nařízenou karanténu a musejí před první výukovou akcí poskytnout písemné čestné prohlášení, že v předchozích dvou týdnech se u nich nevyskytly příznaky virového infekčního onemocnění.

FOTO: ilustrační, ZČU

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24