Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

22.05.2024 20:15

Osobní auto se střetlo s cyklistou v centru Klatov

Záchranná služba transportovala cyklistu do nemocnice se středně těžkým zraněním

Motorkář se zákazem řízení zavinil dopravní nehodu u obce Nevřeň. Následně napadl záchranáře

11.05.2024 10:41     11.05.2024 12:21

Na silnici 20 u obce Nevřeň okres Plzeň-sever došlo v sobotu 11. května v dopoledních hodinách k dopravní nehodě.

Sanitka - ilustračka

U obce Nevřeň došlo k nehodě dvou vozidel a motorky.

"Řidič motocyklu Kawasaki r. 1992 jel ve směru jízdy od obce Čerminy, po sil. č. II/180. Podle dosud zjištěných skutečností při vjíždění na hlavní pozemní komunikaci nedal přednost vozidlu BMW (řidič r. 2002), které jelo ve směru jízdy od Karlových Varů. Došlo ke střetu, následkem kterého vyjelo vozidlo BMW do protisměru, kde se střetlo s vozidlem Audi jedoucím od Plzně," popsala nehodu mluvčí policie.

Spolujezdkyně z vozidla BMW r. 2003,2006 a 2007 utrpěly zranění a byly převezeny do nemocnice k ošetření, stejně jako řidič motocyklu. Řidič vozidla BMW, Audi a jeho spolujezdec r. 2007 byli ošetřeni na místě.

"Z místa transportujeme tři mladé slečny se středně těžkými zraněními na Emergency a Urgentní příjem FN Plzeň. Tři osoby s lehkým zraněním jsme ponechali po vyšetření a poučení na jejich žádost na místě, transport do ZZ nebyl nutný. Muže r. 1992 jsme transportovali na Urgentní příjem FN Plzeň s lehkým zraněním," uvedla mluvčí záchranné služby.

Na místě události došlo k napadení posádky ZZS ze strany motocyklisty a dále u něj byly dle mluvčí policie nalezeny pytlíčky s krystalickou hmotou bílé barvy. Věc si převzali kriminalisté z územního odbor Plzeň – venkov.

"Mohu potvrdit informaci, že muž byl na naše posádky agresivní a došlo z jeho strany k fyzickému napadení našeho lékaře," uvedla mluvčí záchranné služby.

"Dechové zkoušky řidičů byly negativní, u řidiče motocyklu byl nařízen odběr biologického materiálu. Šetřením policisté zjistili, že řidič motocyklu má vysloven platný trest zákaz řízení všech motorových vozidel. Příčinou a veškerými okolnostmi dopravní nehody se dopravní policisté nadále zabývají," doplnila mluvčí policie.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT