QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

ZČU bude mít na olympiádě dvě naděje. Do Tokia jede Hrochová i Horáčková

22.06.2021 15:10

Hned dvě želízka v ohni bude mít na olympijských hrách Západočeská univerzita v Plzni. Do Tokia pojede kromě běžkyně Terezy Hrochové i lukostřelkyně Marie Horáčková.

Marie Horáčková na MČR 2020
Marie Horáčková na MČR 2020Tereza Hrochová v Birminghamu

Hned dvě studentky Západočeské univerzity v Plzni budou reprezentovat Česko na olympiádě v Tokiu. K běžkyni Tereze Hrochové se přidala také lukostřelkyně Marie Horáčková. Obě studentky jsou členkami týmu elitních sportovců ZČU podpořených programem UNIS. 

Lukostřelkyně Marie Horáčková se v pondělí 21. června na posledním kvalifikačním turnaji v Paříži nominovala na blížící se olympiádu. Česko tak bude mít na olympiádě po třinácti letech svoji reprezentantku v lukostřelbě. „Je to skvělý a zatím nepopsatelný, protože si myslím, že mi všechno dojde až časem," řekla členka klubu LK Arcus Plzeň pro sociální sítě Českého lukostřeleckého svazu. "Bylo to úplně jiný než jiný závody a musela jsem víc pracovat mentálně,“ dodala.

Třiadvacetiletá studentka programu Tělesná výchova a sport na Fakultě pedagogické má na svém kontě řadu prvenství na mistrovstvích republiky i úspěchy na evropských a světových soutěžích.

Z 21 studentů ZČU podpořených programem UNIS se olympijských her zúčastní také bežkyně Tereza Hrochová. Maratonský limit pro účast na olympiádě v Tokiu splnila pětadvacetiletá studentka Fakulty právnické v květnu v rakouském Fürstefeldu, a to při svém prvním maratonském startu. Hrochová se nyní připravuje v rakouských Alpách.

foto: ZČU

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24