Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.05.2024 20:44

Vážná dopravní nehoda u obce Holovousy na severním Plzeňsku

Na místo letěl vrtulník! Zasahují všechny složky IZS

Na státní svátek lidé vyrazili do přírody, na Poledník se stála fronta - FOTKY

29.10.2021 8:03

Na státní svátek lákala turisty i tradiční šumavská místa. Na zrekonstruovanou rozhlednu Poledník vyrazila ve čtvrtek 28. října celá řada návštěvníků. Na vstup na rozhlednu čekali lidé i přes hodinu.

Poledník Šumava foto QAP (29)
Poledník Šumava foto QAP (29)Poledník Šumava foto QAP (5)Poledník Šumava foto QAP (3)Poledník Šumava foto QAP (6)Poledník Šumava foto QAP (8)Poledník Šumava foto QAP (7)Poledník Šumava foto QAP (12)Poledník Šumava foto QAP (10)Poledník Šumava foto QAP (14)Poledník Šumava foto QAP (15)Poledník Šumava foto QAP (19)Poledník Šumava foto QAP (16)Poledník Šumava foto QAP (17)Poledník Šumava foto QAP (18)Poledník Šumava foto QAP (20)Poledník Šumava foto QAP (1)Poledník Šumava foto QAP (2)Poledník Šumava foto QAP (21)Poledník Šumava foto QAP (22)Poledník Šumava foto QAP (23)Poledník Šumava foto QAP (24)Poledník Šumava foto QAP (25)Poledník Šumava foto QAP (26)Poledník Šumava foto QAP (28)Poledník Šumava foto QAP (30)Poledník Šumava foto QAP (31)Poledník Šumava foto QAP (33)Poledník Šumava foto QAP (32)Poledník Šumava foto QAP (34)Poledník Šumava foto QAP (35)Poledník Šumava foto QAP (36)Poledník Šumava foto QAP (38)Poledník Šumava foto QAP (37)Poledník Šumava foto QAP (39)Poledník Šumava foto QAP (40)

Na Šumavě panovalo na státní svátek krásné slunečné počasí, obloha byla jako "vymetená". A tak si milovníci pěší turistiky i cyklistických výletů užili krásný azurový den.

Rozhledna na šumavském Poledníku je otevřena po rekonstrukci. V provozu bude do konce října, a tak lidé využili ve čtvrtek 28. října volného dne a příležitosti dostat se na zrekonstruovanou rozhlednu. Kvůli vysoké návštěvnosti a také omezené kapacitě si ale turisté museli na vstup na rozhlednu počkat ve frontě.

Rozhledna Poledník je otevřena denně až do konce října. Turisté mohou po rekonstrukci do nových prostor, platí tady ale omezení. "Zásadní novinkou je to, že uvnitř věže může být, dle stanovených protipožárních předpisů, najednou max. 50 osob, na vyhlídce pak maximálně 10 osob," uvádí NP Šumava.

Rozhledna na vrchu Poledník, který je zvaný také Polední hora, vznikla z bývalého armádního objektu. Rekonstrukcí prošla kvůli špatnému stavu.

V loňském roce se opravoval vnitřek věže, letos dostal Poledník nové opláštění. Nově se neprochází původním vchodem, ale z boku, kdy vstoupíte do zbrusu nového, malého infocentra. Expoziční prostory jsou prozatím prázdné.

foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství