Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Dřevěné, papírové i keramické...Hrádek lákal na výstavu betlémů - FOTKY

12.12.2016 10:11

Betlémy všech možných druhů, z různých materiálů i s rozličným tématickým zaměřením nabízela k vidění o víkendu velká výstava v Hrádku u Rokycan. Podobná expozice bude k vidění i v Plzni.

10
2143658791110

K předvánočnímu období patří tradičně nejrůznější výstavy s betlémskou tématikou. Velkou expozici betlémů uspořádali o uplynulém víkendu v Hrádku u Rokycan a bylo skutečně, na co se dívat.

Výstavu desítek betlémů uspořádalo Křesťanské sdružení Immanuel ve spolupráci s Domem kultury města Hrádek. Betlémy všech různých druhů byly k vidění v předsálí Domu kultury. Na výstavu přispěli ze svých sbírek členové spolku Betlemáři Plzeňska.

Na výstavě byla k vidění řada betlémů jak od místních tak i přespolních nadšenců. Na příchozí čekal ochotný průvodce, který zasvěceně seznámil s jejich výrobou a historií.

Podobnou expozici betlémů budou moct zájemci vidět v brzké době i v Plzni. Křimice připravují výstavu na tamním zámku. Zahájená bude 18. prosince, také na této expozici se budou podílet Betlemáři Plzeňska. Podrobnosti najdete zde.

Zdroj a foto: Jaroslav Kreisinger

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství