Dojde k úpravě systému očkování, otevřou se venkovní bazény

24.05.2021 16:46

Lidé budou mít v červnu pojišťovnou hrazeny dva PCR testy a čtyři antigenní testy na koronavirus. Od pondělí budete také moci navštívit venkovní bazény. Co dalšího vláda na dnešním jednání projednala?

IMG_4605

V pondělí 31. května se otevřou venkovní bazény. Jejich maximální možná kapacita bude na padesáti procentech. Uvnitř budou moci lidé využívat pouze šatnu, rozvolnění pravidel pro vnitřní bazény se tedy zatím nedočkáme.

Lidé budou mít také v červnu od pojišťovny hrazeny za měsíc dva covid testy metodou PCR a čtyři antigenní.

Restaurace by se měly otevřít od 14. června, záležet bude na vývoji epidemiologické situace.

Od konce května budou umožněny i školy v přírodě a školní výlety. Sportovat ve venkovních prostorech bude moci najednou 150 lidí, uvnitř pak 75 lidí.

Hrady, muzea, zámky i veletrhy budou moci od pondělí pořádat skupinové prohlídky. „Pokud účastníci prohlídky splní podmínky pro očkování, negativní test nebo odstup od prodělané nemoci covid-19, může se jedné prohlídky zúčastnit až 30 lidí,“ řekl ministr zdravotnictví Arenberger. V ostaních případech bude skupinová prohlídka pro maximálně deset lidí. Pro veletrhy platí, že kongresů a konferencí se může zúčastnit 250 lidí uvnitř i venku. Současně ale musí být splněna podmínka poloviční kapacity. Stejná pravidla platí pro pořadatele vzdělávacích akcí a zkoušek.

Foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24