Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hokejoví indiáni vyrážejí za obhajobou titulu! O gólmanské jedničce není rozhodnuto

12.09.2013 7:41

Hokejisté HC Škoda Plzeň vyjedou ve čtvrtek 12.září poprvé na led v rámci nové sezóny extraligy. Hned na úvod přivítají z přípravy nabušené Vítkovice.

plzeň - slavia (2)

Hokejisté HC Škoda Plzeň vyjedou ve čtvrtek 12.září v 18:20 poprvé na led v rámci nové extraligové sezóny 2013/2014 a jisté je, že hned první duel základní části naší nejvyšší soutěže bude ostře sledovaný. Podle kapitána Martina Straky budou právě začátek a první zápasy sezóny hodně důležité.

"Je důležitý chytit začátek, máme Vítkovice, pak jedeme do Liberce. Víme, jak to funguje, jakým způsobem skončili ti obhájci titulu, jak dopadli, když se někde něco podcenilo. My se snažíme to obejít, aby se nám ten začátek povedl, abychom se nedostali do nějkých potíží, to se ale všechno ukáže na ledě," říká kapitán Martin Straka před zahájením sezóny.

A hned na úvod nečeká Škodováky žádný lehký soupeř. Víktovice si během přípravy připsaly na konto velmi slušnou bilanci. Z jedenáctoi odehraných zápasů podlehly soupeři jen třikrát a celkové skóre mluví jasně. 4,4 vstřelených branek na zápas. Na druhou stranu Plzeň úvodní zápasy za posledních deset let v drtivé většině případů zvládla na výbornou. Ve čtyřech sezónách přitom začínala doma právě s Vítkovicemi. Naposledy v sezóně 2011/2012, kdy přehrála Vítkovice 4:3 až v samostatných nájezdech.

Vítkovice během pauzy posílil Michael Vandas z Popradu a asistentem trenéra se stal Roman Šimíček. Naopak směrem ven z mužstva zamířilo hned osm hráčů.

Úvodní zápas sezóny bude o to sledovanější, že se nakonec nejspíš ukáže, jak to bude s kapitánem Martinem Strakou. Ten už před pár dny řekl, že buď sezónu rozehraje naplno nebo vůbec. "Nechci nastoupit na dva zápasy a pak sedm zápasů někde ležet, to ne. Prostě uvidíme," řekl jasně Martin Straka.

Zahájení sezóny ve velkém stylu. Před ČEZ arénou se chystá program pro fanoušky. Program, který nachystal klub spolu s rádiem Kiss Proton, odstartuje už v 16.30, chybět nebudou samozřejmě soutěže o indiánské ceny, ale připravený bude také koncert Kabát revival a velkou pozornost jistě přitáhne i představení zbrusu nových dresů hokejových indiánů, ve kterých budou nastupovat v sezóně 2013/2014.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT