Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvůli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

VÍME PRVNÍ! Únik nebezpečných látek v Plzni! Jednotky IZS musely do plné pohotovosti, FOTKY

29.05.2015 21:27     29.05.2015 22:47

Zásah všech jednotek IZS si vyžádal v pátek pozdě večer únik nebezpečné látky v oblasti Domažlické, Vejprnické a Křimické ulice. V prostoru pod Škodovkou měla v areálu firmy uniknout kyselina sírová.

NMC_4550
NMC_4494NMC_4525NMC_4550

Velké manévry složek Integrovaného záchranného systému spustil únik nebezpečných látek v prostoru areálu firmy u Křimické ulice v Plzni. Kompletně musela být uzavřená Domažlická i Křimická a zastavil se také provoz linek MHD v oblasti.

K úniku došlo kolem 21. hodiny v pátek večer. "V prostoru čističiky unikaly nebezpečné látky. Na místo vyjely jednotky hasičů, policie i městské policie a oblast uzavřely. Doprava musela být z lokality odkloněná, uzavřena byla Domažlická a Křimická," potvrdila QAPu mluvčí policie Hana Štefflová krátce před půl desátou večer.

Podle informací naší redakce v místě unikla mimo jiné kyselina sírová.

V oblasti byl zastavený provoz všech linek MHD. Obyvatelé okolních domů byli zároveň informování o hrozících komplikacích.

Po 22. hodině už byl obnovený provoz MHD a před 23. hodinou byla akce pozvolna ukončována. "V místě nebyla nutná evakuace. Únik se podařilo zastavit. Vlivem špatného technologického postupu došlo k úniku několika látek a oblak unikl do ovzudší. Uzvařeli jsme přívod a situaci dostali pod kontrolu," doplnil velící důstojník směny hasičů. Během zásahu byli obyvatelé informování, aby z preventivních důvodů nevětrali. 

FOTO: Pavel Němeček, orfoto.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství