QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Železnorudsko má nedostatek sněhu, do bílé stopy se ale dá u Lohbergu - FOTKY

09.02.2020 16:32

Letošní sezona na Železnorudsku zatím nepřeje milovníkům běžkování. Pro nedostatek sněhu není na české straně zatím možné projet žádnou stopu. Na běžky se ale dá u sousedů v Bavorsku.
 

bezky lohberg (3)
bezky lohberg (3)bezky lohberg (2)bezky lohberg (1)bezky lohberg (5)bezky lohberg (6)bezky lohberg (7)bezky lohberg (8)bezky lohberg (9)bezky lohberg (4)bezky

U bavorského Lohbergu najdete běžecké centrum Lohberg - Scheiben. Běžecké trasy leží ve výšce 1050 - 1200 metrů, právě vzhledem k nadmořské výšce tady bývá i vyšší pokrývka sněhu. Běžkařům tady slouží i převlékárna, WC a parkoviště.

Také letos je zde více sněhu než na ostatních místech. Na běžky se nedá vůbec na Železnorudsku, ani například v blízké Bavorské Rudě. Sněhová situace ani u Lohbergu není ideální, trasy se neupravují, leží tu jen zhruba 10 cm sněhu, převlékárna a WC jsou zavřené. Ale milovníci bílé stopy jsou při letošní bídné sezoně rádi alespoň za to.

Kdo sem vyrazil v neděli vůbec neprohloupil. Všechny tři trasy jsou sjízdné a po celý den panovalo krásné azurové počasí. Podívejte se na fotky.

fotky: čtenářka QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24