Plzeňským náměstím zavoněly polévky

08.09.2013 19:02

V neděli 8. září odpoledne to na náměstí Republiky v Plzni doslova vřelo, ale nikoli atmosférou, ale v kotlíkách, kde se vařily výborné polévky na druhý ročník Festivalu Polévky.

IMG_0087
IMG_0055IMG_0056IMG_0059IMG_0060IMG_0061IMG_0062IMG_0064IMG_0065IMG_0066IMG_0067IMG_0068IMG_0069IMG_0070IMG_0071IMG_0072IMG_0073IMG_0074IMG_0075IMG_0076IMG_0077IMG_0078IMG_0079IMG_0080IMG_0082IMG_0083IMG_0084IMG_0085IMG_0086IMG_0087IMG_0088IMG_0089IMG_0090IMG_0091IMG_0092

Říká se, že polévka je grunt. O tom se mohla v loňském roce přesvědčit řada Plzeňanů na náměstí Republiky, kde proběhl první český Festival Polévky.

Právě pro velký úspěch loňského ročníku festivalu se organizátoři rozhodli akci zopakovat, a tak se v neděli 8. září během odpoledne proměnilo plzeňské náměstí v jedno velké polévkové "pole", kde kotlík střídal kotlík, a vůně přebíjela vůni.

Oficiální start akce byl od 16.00 hodin, ale už krátce po půl čtvrtou si první nedočkaví návštěvníci nosili první misky polévky.

"Dneska jsem si dala jen lehký oběd, abych měla dost místa na polévky, minimálně tři nebo čtyři chci ochutnat, nejdřív si jdu pro drštkovou z hlívy," prozradila paní Irena z Plzně. A její volba se ukázala jako správná, drštková polévky z hlívy ústřičné byla první z těch, které na náměstí došly.

Na výběr byla řada tradičních i netradičních polévek od jehněčího vývaru, přes indickou polévku Dhál, dýňovou polévku, zelňačku, až po pravou českou sekyrkovou polévku.

"Mám zatím druhou, dala jsem si dýňovou u stánku 2015, ta byla výborná. Tahle je z červené řepy a to teda nic moc. Tady kamarádka měla Tarator a zajímavý," prozradila Katka z Dobřan.

Na Festivalu Polévky v Plzni zahrál jako hlavní interpret legendární český jazzman Ondřej Konrád se svou formací Gumbo. A ne náhodou - Gumbo je tradiční floridská polévka, jejíž hlavní součástí jsou krevety a mořské plody.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT