Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

ČSAD Autobusy Plzeň zdražují od září jízdné!

31.08.2010 14:14

Od 1. září se chystázdražení cestovného u ČSAD Autobusy Plzeň. Poslední zdražení se datuje před asi třemi lety. Podle ČSAD půjde řádově o pár korun za lístek.

Až se ve středu 1. září vydáte na svou obvyklou cestu autobusem ČSAD, nedivte se, že zaplatíte o pár korun za lístek víc. ČSAD Autobusy Plzeň totiž ohlásila zdražení jízdného právě od září. Zdražení po třech letech se dotkne i dětí a zdravotně postižených lidí.

Největší dopravce v kraji  zdraží od září v průměru o 3,5%. Zdražení bude u kratších vzdáleností do 55 kilometrů o dvě koruny u plného jízdného. Od 56 kilometrů výše o čtyři koruny u plného jízdného. Zdražení se týká i dětí a zdravotně postižených. Připlatí si také žáci a studenti. O desetikorunu podraží od 1. září jednosměrná jízdenka z Plzně do Prahy, a to na Zličín i Florenc. Dražší o osm korun bude cesta z Plzně do Karlových Varů, o šest pak jízda z Plzně do Klatov.

Dobrou zprávou je, že v nových cenících zůstávají komerční slevy například zvýhodněné zpáteční jízdné nebo dvacetiprocentní sleva pro držitele studentských karet ISIC. Nadále budou pasažéři cestovat o pět procent levněji, pokud jízdenku zaplatí čipovou kartou ČSAD autobusy Plzeň, která je přenosná a může ji tak využívat víc lidí. Karta stojí 150 korun a k jejímu pořízení stačí formulář, který vám dá řidič autobusu.

Příjemné je i to, že nepodraží přeprava jízdních kol, lyží ani objemných zavazadel.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT