05.05.2024 17:15 05.05.2024 18:40
05.05.2024 14:00
Plzní projel Convoy of Liberty. Nalákal tisíce lidí
05.05.2024 7:00
Plzeň žije Slavnostmi svobody. Centrum města zaplnila vojenská technika
Klatovská zemědělka vychovala nejlepší českou juniorskou cukrářku
Střední škola zemědělská a potravinářská v Klatovech slaví obrovský úspěch. Žákyně Vanessa Kantnerová vybojovala zlato na mezinárodním mistrovství republiky mladých gastronomů.
Studentka Střední školy zemědělské a potravinářské, Klatovy Vanessa Kantnerová vybojovala zlatou příčku na soutěži Gastro Junior Brno 2019 Bidfood Cup. Jedná se o 25. ročník klání mladých odborníků v oblasti gastronomie – mezinárodní mistrovství České republiky.
Vanessa Kantnerová připravovala ovocný dortík z lehkého smetanového krému doplněný vanilkovou šlehačkou a brusinkovým trojhránkem. Celý proces musela zvládnout za 45 minut. Do výrobku bylo nutné zakomponovat pět vylosovaných, tajných surovin a zhotovit přesnou kalkulaci moučníku. Hotový výrobek hodnotila komise složená z předních gastronomických odborníků.
"Největší stres jsem zažila ke konci soutěžního úkolu, kdy mi do konce zbývalo posledních šest vteřin a já jsem ještě dodělávala výrobek. Vše jsem ale zvládla a nebyla jsem penalizována trestnými body. Při vyhlašování výsledků soutěže jsem si vůbec neuvědomila, jakého úspěchu jsem dosáhla,“ shrnula své dojmy Vanessa.
Vanessa nejen obsadila první místo v této soutěže v kategorii cukrář, ale současně byla nominována také na laureáta přehlídky České ručičky 2019. Jedná se o přehlídku dvacítky učebních oborů, které jsou ohroženy klesajícím zájmem o studium, přestože po jejich absolventech je stále velká poptávka.
FOTO: SŠZP Klatovy