Máme méně vakcín! Termín pro druhou dávku se oddaluje

21.01.2021 8:31

Ministr zdravotnictví Jan Blatný ve čtvrtek 21. ledna informoval veřejnost o novinkách při registraci a rezervaci termínu očkování, očkovací systém prochází aktualizací.

očkování4

Ke změnám dojde od pátku 22. ledna. Například SMS s přístupovým kódem k rezervaci nově přijde až tehdy, kdy bude mít očkovací centrum volný termín.

Posuzovat se bude také věk při přidělování termínu. Dřívější termín dostanou starší občané. Termín pro druhou dávku bude za 28 dní. Důvodem je omezení dodávky vakcín.

Aktualizací by měla opět projít i matice PES. Ministr zdravotnictví Jan Blatný upravenou tabulku představí v pátek 22. ledna vládě a zároveň navrhne, aby aktualizovaná opatření v protiepidemickém systému PES platila od prvního února. Vláda také zvažuje, že by zavedla povinnost nosit ve veřejné dopravě a v obchodech místo roušek respirátory kategorie FFP2. V současné době zjišťuje, zda jich je dostatek. „Neplánujeme teď ale další zpřísnění ve smyslu zákazu stýkání uvnitř rodiny, jako to mají některé země, nebo třeba toho, že by se zakazovalo občanům chodit dále než x kilometrů kolem svého domova. Nic takového nyní není na stole,“ řekl Jan Blatný.

Foto: Nemocnice PK

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy