Ve Šťáhlavech řádí zloději! Policie v oblasti zvýšila dohled

25.04.2015 11:38

Jen od března už stoupl počet nejrůznějších krádeží ve Šťáhlavech a Šťáhlavicích o zhruba dvacet procent. Policie kvůli případům zvýšila ve městě dohled! Lidé mohou volat i na speciální telefonní číslo.

Kontroly se přesunuly během dopoledne také do parku za Plazu.

Šťáhlavy se v posledních týdnech potýkají se zvýšeným počtem nejrůznějších krádeží. Vypadá to, že zloději využívají poklidné atmosféry města a nebojí se krást dokonce ani ze zahrad. Situaci už řeší i policie a ve městě posílila hlídky. Na situaci upozorňoval také tamní obecní rozhlas a lidé mohou volat informace na speciální mobilní číslo.

Nejrůznější krádeže se začaly objevovat ve městě a v okolí v posledních týdnech. "Nárůst majtkové trestné činnosti evidujeme zhruba od března. Jde o nárůst o cca 20 procent," potvrdil QAPu vedoucí obvodního oddělení policie na Slovanech, pod které Šťáhlavy spadají, Martin Černý.

Podle informací QAP.CZ mají zloději v poslední době spadeno především na horská kola, která se ve městě začínají ztrácet ve velkém. Souvislost se začátkem cyklistické sezóny a poptávky po kolech je evidentní. Na policii se proto obrátili zástupci města. "V lokalitě jsme výrazně zvýšili výkon služby v denních i nočních hodinách," doplnil Martin Černý.

Obyvatelům bylo navíc opětovně doporučeno, aby si majetek dobře zabezpečili. Například ani na zahradách by neměli nechávat kola volně odložená.

Obyvatelé mohou využívat mobilní číslo telefonu, který má hlídka pro oblast Policejní stanice Starý Plzenec stále u sebe. "Tato služba nebyla zřízena přímo v souvislosti s aktuální situací, funguje od začátku roku. V tomto případě ale může napomoct včasnému řešení nastalé situace," říká vedoucí policistů ze Slovan s tím, že lidé se mohou na policisty obracet i v případech, kdy zaznamenají ve městě a okolí pohyb podezřelých osob nebo aut.

Telefonní číslo, na které mohou lidé v těchto případech volat, je 725 381 375. Využívat ale samozřejmě mohou také tísňovou linku 158.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT